ΕΠΣ Ηλείας

Ερνέστο Λυμπέρης (Προπονητής Ολυμπιακού Σαβαλίων): «Χρειαζόμασταν τη νίκη με Κρέστενα για να ανακάμψουμε» !

Ακούστε το άρθρο

Με τους αγώνες της 5ης αγωνιστικής συνεχίστηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο και Δευτέρα, το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας, με την Δόξα Ν. Μανωλάδας να  διατηρείται στην κορυφή, δυο βαθμούς μπροστά από τον Αίαντα Γαστούνης που πήρε το ντέρμπι με τον Αστέρα στην Αμαλιάδα, την ώρα που η Κρέστενα «στραβοπάτησε» για τα καλά στα Σαβάλια, που «αναγεννήθηκαν», ελπίζοντας σε καλύτερες ημέρες!

Παίρνοντας αφορμή λοιπόν από την 5η αγωνιστική, και την μεγάλη νίκη των Σαβαλίων, η «Πατρίς – Σπορ», ζήτησε τη γνώμη του ενός εκ των προπονητών  των Σαβαλίων (ο άλλος είναι ο παίκτης Λ. Μαρκόπουλος), για το νέο πρωτάθλημα της Α1, το έως τώρα ξεκίνημα της ομάδας,  και το πως βλέπει να εξελίσσεται, του ταλαντούχου τεχνικού και πολλά υποσχόμενου, Ερνέστο Λυμπέρη!

 

Ερνέστο πως είδες την  ομάδα  σου την 5 η αγωνιστική?

«Πιστεύω ότι κερδίσαμε δίκαια τον Ξενοφώντα Κρεστένων, ξεκινήσαμε καλά, διαχειρίστηκε πολύ καλά το παιχνίδι, είχαμε καλή   κυκλοφορία, είχαμε  τελικές φάσεις βάζοντας  τρία γκολ, και κατά διαστήματα παίξαμε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και θα μπορούσαμε με τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε να πετύχουμε ακόμα περισσότερα, καθώς δεν απειληθήκαμε . Βέβαια  δεν περιμέναμε μια  τόσο εύκολη νίκη, όμως το θέλαμε περισσότερο, και επιτέλους  ήρθε  η δικαίωση για όλους μας, καθώς έως τώρα είχαμε αδικήσει τους εαυτούς μας! Θέλω να πιστεύω πως ήταν μια νίκη ψυχολογίας που θα μας βοηθήσει πολύ στη συνέχεια να πάμε καλύτερα».

Μέχρι τώρα τα Σαβάλια δεν έχουν πάει καλά, γιατί?

 

«Είναι γεγονός ότι κανένας στην ομάδα δεν είναι ευχαριστημένος από την έως τώρα πορεία μας.  Μας λείπουν κάποιοι πολύτιμοι βαθμοί, όπως π.χ. αυτοί της πρεμιέρας με το Πελόπιο στα Σαβάλια! Έχοντας  όμως και πολλά παράπονα από τη διαιτησία σε κάποια ματς, καθώς έχουμε αδικηθεί! Όταν λοιπόν έχει τόσες συγκυρίες μαζεμένες σε βάρος σου, είναι φυσικό να  μην ξεκινάς καλά. Όμως επαναλαμβάνω η νίκη με τον Ξενοφώντα, πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει να δείξουμε τη δύναμη μας, καθώς  οι παίκτες μου, βρίσκουν την αυτοπεποίθηση τους  »!

 

Πως βλέπεις  έως τώρα τη ροή του πρωταθλήματος?

 

Είναι ίσως… το πιο αμφίρροπο όλων των ετών, στο οποίο θα χαθούν πολλοί βαθμοί στην πορεία, πιστεύω το καλύτερο των τελευταίων ετών,  με πολλές δυνατές ομάδες και πολλές εκπλήξεις ! Άλλωστε τα περισσότερα ματς είναι ντέρμπι, και ομάδες όπως η Νίκη Τραγανού, και τα Σαβάλια, που δεν ξεκίνησαν καλά, θα είναι στην πορεία μαζί με 4 – 5 ακόμα(Δόξα Ν. Μαν., Αίαντα Γαστ., Ξενοφώντα Κρεστ., Αλφειό Επιτ. και Αστέρα Αμαλ., αυτές που θα διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στην τετράδα των πλει – οφ ανόδου, η οποία θα παίζεται έως το φινάλε της κανονικής περιόδου.»!

Υπάρχει φαβορί, στο πρωτάθλημα της Α1?

 

«Είναι γεγονός από αυτά που έχουμε δει στις  πέντε πρώτες αγωνιστικές,  δεν υπάρχει ξεκάθαρο  φαβορί, του τύπου Πανηλειακός, Αστέρας Αμαλιάδας η ΠΑΟΒ όταν έπαιζαν παλιότερα στην Α1! Άρα ακόμα  είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα και σαφή  προγνωστικά. Πολλά θα εξαρτηθούν βέβαια από τον πάγκο που διαθέτει η κάθε ομάδα, και την διάρκεια που θα έχει. Άλλωστε υπάρχουν φέτος κάποιες ομάδες στην Α1 που έχουν παίχτες ανωτέρων κατηγοριών που κάνουν τη διαφορά, και μπορεί να την κάνουν έως το φινάλε»!

Ερνέστο έχει αλλάξει κάτι στο Ηλειακό Ποδόσφαιρο?

 

«Με ευχαριστεί πολύ,  που σιγά – σιγά το Ηλειακό Ποδόσφαιρο, επιστρέφει στην  αρχική του μορφή, δηλ. γίνεται και πάλι ερασιτεχνικό! Καθώς  τα περισσότερα παιδιά διαπιστώνουν ότι τελείωσαν… τα τριχίλιαρα η τα πεντοχίλιαρα, και παίζουν πλέον ποδόσφαιρο για χόμπι, κοιτάζοντας πρώτα  τη δουλειά τους!  Για  αυτό  και είδαμε ειδικά φέτος,  να μην προτιμούν την Γ ΄ εθνική, αλλά την Α1, της οποίας εχει ανέβει το επίπεδο»!

Κλείνοντας δυο λόγια για της Ηλειακές ομάδες της Γ΄ εθνικής ?

 

«Ο ΠΑΟΒ , από συγκυρίες και μόνο… είναι πίσω στη βαθμολογία! Ο ΠΑΟΒ έχει τρομερή «χημεία», είναι παραδοσιακή ομάδα της Γ΄ εθνικής, και πιστεύω θα ανεβαίνει, παιχνίδι με παιχνίδι, παραμένοντας στην κατηγορία! Η έκπληξη όμως έως τώρα του 7ου  ομίλου της Γ΄ εθνικής είναι ο νεανικός Πανηλειακός του Κ. Λούσκου, και μπράβο τους! Πιστεύω ότι μπορεί να καταφέρει να μείνει στην κατηγορία! Τέλος  σε ότι αφορά τη Ζαχάρω, το γεγονός ότι δέχτηκε να αγωνιστεί στο παρά – πέντε , αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το σύλλογο και την πόλη της Ζαχάρως! Πιστεύω ότι θα δώσει «μάχη», όμως θεωρώ ότι χρειάζεται ενίσχυση για να τα καταφέρει να σωθεί»!

Όλη η επικαιρότητα