ΕΠΣ Ηλείας

Ερνέστο Λυμπέρης (Προπονητής Αστέρα Αμαλιάδας): «Είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες μου»

Σήμερα μιλά στην «Πατρίς – Σπορ»
Ακούστε το άρθρο

Ο μόλις 29 ετών, αλλά ανερχόμενος προπονητής Ερνέστο Λυμπέρης, έχει αναλάβει φέτος το δύσκολο έργο να φέρει τον ιστορικό Αστέρα Αμαλιάδας, ξανά στον δρόμο των επιτυχιών.

Το βάρος της φανέλας και της ιστορίας του Αστέρα δεν τον φοβίζει και με όπλο την ευστροφία του, αλλά και τις ήδη πολλές παραστάσεις που έχει όντας 4 σερί χρόνια στον Ολυμπιακό Σαβαλίων, έχει όλα τα εχέγγυα για να φέρει τους «βυσσινόλευκους» ψηλά. Άλλωστε, σε συνεργασία με την Διοίκηση, έφερε το περασμένο καλοκαίρι στην ομάδα πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και έπεται συνέχεια… τον Γενάρη.

Ποιος είναι ο Ερνέστο Λυμπέρης;

Ο νεαρός κόουτς, θεωρείται απ’ τους πιο ανερχόμενους και τους πλέον φιλόδοξους προπονητές της Ηλείας, ενώ πάρα το νεαρό της ηλικίας του έχει ήδη πολλές ποδοσφαιρικές παραστάσεις κι ένα πλούσιο βιογραφικό. Στο παρελθόν έχει καθίσει με τεράστια επιτυχία στον πάγκο του Ολυμπιακού Σαβαλίων την τετραετία 2018 – 2022, ενώ έχει προπονήσει -επίσης- τον ΠΑΟΚ Κοσμίου και την ΑΕΚ Κομοτηνής.

Σήμερα μιλά στην «Πατρίς – Σπορ»

Κόουτς, πως βλέπεις την πορεία της ομάδας σου έως τώρα;

«Είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες μου, με εξαίρεση εκείνο το ματς του Τραγανού, στο οποίο βρεθήκαμε σε πολύ κακή ημέρα, και «δεν μπήκαμε καθόλου στο ματς». Με λίγα λόγια, και αν αναλογιστείτε ότι κάνουμε φέτος ένα νέο ξεκίνημα, θεωρώ πως είμαστε σε καλό δρόμο…».

Η συνέχεια ποια θα είναι για τον Αστέρα;

«Εμείς δεν πετάμε στα σύννεφα…, αλλά βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, έχοντας εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Άλλωστε όταν στην αρχή του καλοκαιριού αναλάβαμε την ομάδα, βάλαμε με την διοίκηση ένα πλάνο τριετίας. Άρα αυτό σημαίνει ότι δεν είναι αυτοσκοπός το πρωτάθλημα. Αν όμως έρθει, δεν θα πούμε όχι, και θα παίξουμε στα μπαράζ ανόδου για την άνοδό μας στη Γ΄ εθνική».

Αυτό σημαίνει και κάποια ενίσχυση;

«Θα δούμε πως θα πάμε… και αναλόγως αν χρειαστούμε κάποια ενίσχυση σε συνεργασία πάντα με το ακούραστο Δ.Σ., θα προσπαθήσουμε να ενισχυθούμε». Κόουτς γενικότερα πως βλέπεις το φετινό πρωτάθλημα της Α1; «Θα σας έλεγα πολύ αμφίρροπο και πολύ ανατρεπτικό. Και πιστεύω πως στην πορεία θα έχουμε και άλλα ανάποδα αποτελέσματα. Ιδίως δε στον β΄ γύρο…, και όσο πηγαίνουμε προς τη λήξη της κανονικής περιόδου».

Σε ότι αφορά την οργάνωση και την διεξαγωγή του πρωταθλήματος τι θα έλεγες;

«Το γεγονός ότι μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα έχουμε παίξει 6 αγωνιστικές, θα σας έλεγα ότι είναι κάτι το πρωτόγνωρο για ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές. Καθώς οι παίκτες δεν είναι επαγγελματίες, και έχουν τις δουλειές τους, χώρια ότι κινδυνεύουν με σοβαρούς τραυματισμούς, που μπορεί να κοστίσουν και στις δουλειές τους. Φυσικά και εγώ δεν είμαι υπέρ αυτής της κατάστασης, αλλά τι να κάνουμε, θα το υποστούμε. Άλλωστε αυτό το πρόγραμμα, πέταξε εκτός, τους σχεδιασμούς όλων των ομάδων».

Κλείνοντας αυτή τη σύντομη κουβέντα μας, δύο λόγια για την Ηλειακή Διαιτησία;

«Αν αναλογιστούμε ότι έχει παρέλθει η εποχή στην Ηλεία, όπου βγάζαμε πληθώρα ταλαντούχων παικτών και πληθώρα ικανών διαιτητά, θεωρώ και πιστεύω πως με το υλικό που υπάρχει πλέον στην Ηλειακή Διαιτησία, πάμε καλά έως τώρα. Βέβαια, πάντα θα γίνονται λάθη, φ

Όλη η επικαιρότητα