Κόσμος

Ερντογάν: Εκστρατεία για να αποδείξει ότι είναι καλά στην υγεία του

Μετά το χασταγκ «νεκρός που έγινε viral στο twitter ο Τούρκος πρόεδρος θορυβήθηκε
Ακούστε το άρθρο

Μετά τον σάλο που προκληθηκε από το hashtag “νεκρός” στο Twitter, που διέδιδε ότι πέθανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, άρχισε μία κυβερνητική… εκστρατεία, με στόχο να αποδείξει ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας είναι γερός και ακμαίος!

Ο Ερντογάν έχει μπαράζ συναντήσεων και ομιλιών, ενώ έπαιξε και μπάσκετ, κατά τα εγκαίνια ενός πάρκου στην Κωνσταντινούπολη.

Ωστόσο, το μυστήριο με την κατάσταση της υγείας του Τούρκου προέδρου φαίνεται πως έχει επανέλθει για τα καλά στο προσκήνιο, με τον πρόεδρο του κόμματος “Πατρίδα” και αντίπαλο του στις εκλογές του 2018, Μουχαρέμ Ιντζέ, να του στέλνει τις ευχές του. “Εμείς δεν κάνουμε πολιτική σε βάρος της υγείας του Ερντογάν, όπως άλλοι. Προσεύχομαι για αυτόν, να του δίνει ο Θεός υγεία και μακροζωία, για να ζήσει καλά με τα παιδιά του”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, κυκλοφορεί βίντεο στο Twitter, προερχόμενο από το νότιο Κουρδιστάν, όπου οι Μπαρζανί έδωσαν εντολή να γίνει προσευχή για την υγεία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Απομακρύνεται ο στόχος του;

Το ζήτημα της υγείας του και τα σενάρια που “φούντωσαν” ξανά, έρχονται να προστεθούν στα υπάρχοντα -άκρως σοβαρά- προβλήματα, με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπος ο “σουλτάνος”. Ο πληθωρισμός που τρέχει κοντά στο 20%, η “κατρακύλα” της λίρας, αλλά και τα χαμηλά ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις -που δείχνουν ότι χάνει έδαφος ειδικά στους νέους- απομακρύνουν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τον στόχο του να κερδίσει τις εκλογές του 2023 και να γίνει ο μακροβιότερος πρόεδρος στην ιστορία της Τουρκίας, ξεπερνώντας τον Κεμάλ Ατατούρκ.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως ορισμένοι πολιτικοί αναλυτές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Όλη η επικαιρότητα