Κόσμος

Ερντογάν: Η προπαγάνδα κατά της Ελλάδας τον «ρεζίλεψε» στο Twitter

O Τούρκος πρόεδρος στην προσπάθειά του να διαβάλλει τη χώρα μας, χρησιμοποίησε ένα γεγονός που έγινε 105 χρόνια πριν από τη μάχη της Τριπολιτσάς.
Ακούστε το άρθρο

Οι αναφορές στην τουρκική προπαγάνδα και το επικοινωνιακό παιχνίδι-εσωτερικής κυρίως κατανάλωσης- του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι συχνές και έχουν εκφραστεί από κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και της ελληνικής διπλωματίας.

Αρκετές είναι οι φορές που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και στελέχη της κυβέρνησης όπως ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ή ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης έχουν «βάλε στη θέση τους» τους τουρκικούς ισχυρισμούς.

Ωστόσο, αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε κάποια θεσμική απάντηση στα όσα υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος, καθώς αυτό τον ρόλο τον πήραν οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων.

Συγκεκριμένα, σε μια προσπάθειά του να επαναφέρει τις συζητήσεις για «σφαγή» των Τούρκων κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε μια ανάρτηση στο Twitter για τη μάχη της Τριπολιτσάς, χρησιμοποιώντας τον όρο «σφαγή».

«Δεν ξεχάσαμε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη Σφαγή της Τριπολιτσάς, που έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, στην οποία δολοφονήθηκαν βάναυσα χιλιάδες μουσουλμάνοι Τούρκοι, Αλβανοί αδελφοί μας και Εβραίοι» έγραψε, συνεχίζοντας την προπαγάνδα της γειτονικής χώρας κατά της Ελλάδας.

Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος συνόδευε την ανάρτησή του και με έναν πίνακα ζωγραφικής. Και εκεί έκανε ένα ακόμα λάθος.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος Ερντογάν χρησιμοποίησε τον πίνακα του Georg Philipp Rugendas που αποτυπώνει τη μάχη στο Πετροβαράντιν, το σημερινό Νόβι Σαντ της Σερβίας, που έγινε κατά τη διάρκεια του αυστρο-τουρκικού πολέμου το 1716.

Δηλαδή ο Τούρκος πρόεδρος στην προσπάθειά του να διαβάλλει τη χώρα μας, χρησιμοποίησε ένα γεγονός που έγινε 105 χρόνια πριν από τη μάχη της Τριπολιτσάς. Κάτι που δεν έμεινε ασχολίαστο από τους χρήστες του Twitter, που ανήρτησαν την παρακάτω φωτογραφία, αποδεικνύοντας το καταφανέστατο ψέμα του Τούρκου προέδρου.

πηγή:in.gr

Όλη η επικαιρότητα