Categories: Πολιτική

Ερντογάν: Νέα επίθεση στην Ελλάδα – Ελπίζει σε νίκη των Ρεπουμπλικανών για να πάρει η Τουρκία F-16

Share

Δεν σταματά να «εκπλήσσει» ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού σε κάθε ομιλία του – ακόμη και εκτός Τουρκίας – βάλλει κατά της Ελλάδας.

Σήμερα, μιλώντας στο Ουζμπεκιστάν όπου βρίσκεται, ο Ερντογάν κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «στηρίζει τις τρομοκρατικές κουρδικές οργανώσεις», αναφερόμενος για πολλοστή φορά στο δήθεν «στρατόπεδο του PKK» στο Λαύριο, ισχυρισμό τον οποίο έχει επανειλημμένα διαψεύσει η Αθήνα.

Ο Ερντογάν – όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, κατηγόρησε ακόμη την Ελλάδα ότι «φιλοξενεί» πολλούς Γκιουλενιστές, τους οποίους φυγαδεύει στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Όμως ο Ερντογάν δεν έκρυψε την… προτίμησή του και για τα τεκταινόμενα με τις ενδιάμεσες εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκφράζοντας την επιθυμία του να κερδίσουν την πλειοψηφία στην Γερουσία οι Ρεπουμπλικάνοι, για να ανοίξει ο δρόμος πώλησης αμερικανικών F-16 στην Τουρκία.

Πάντα κατά τον Μανώλη Κωστίδη, ο Ερντογάν ανέφερε: «Τον επόμενο μήνα ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα νέα σε σχέση με τα F-16…Αν έρθουν οι Ρεπουμπλικάνοι θα είναι πολύ πιο εύκολες και πολύ πιο γρήγορες οι διαπραγματεύσεις για τα F-16».

Επίσης, επανέλαβε την ενόχλησή του για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, καθώς τον ενοχλεί η αμερικανική παρουσία στο «κοντά στα σύνορα με την Τουρκία» στρατηγικής σημασίας λιμάνι.

Πηγή: newsit.gr