Διάφορα

Ερωτικές συμβουλές του Νίτσε για την ιδανική γυναίκα

3 ερωτήματα που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου πριν το προχωρήσεις σοβαρά.
Ακούστε το άρθρο

Ποια είναι η κατάλληλη γυναίκα; Υπάρχει; Κι αν ναι, πώς θα καταφέρουμε να την διακρίνουμε και να την ξεχωρίσουμε από τις υπόλοιπες; Ποια είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ώστε να κάνεις τη σωστή επιλογή; Αυτό είναι ένα αιώνιο ερώτημα στο ανδρικό μυαλό και οι απαντήσεις ποικίλλουν κατά περίσταση. Ωστόσο υπάρχει ένας άνθρωπος που έχει δώσει τα φώτα του εδώ και χρόνια και ίσως αξίζει να δώσεις βάση στα λεγόμενά του.

Ο λόγος για τον Φρίντριχ Νίτσε.

Ο Γερμανός φιλόσοφος, ποιητής, συνθέτης και φιλόλογος που τα δοκίμιά του αναφορικά με την ηθική, τη θρησκεία, τον πολιτισμό και τη φιλοσοφία συνεχίζουν να γοητεύουν την ανθρωπότητα.

Μεταξύ άλλων, ο Φρίντιχ Νίτσε είχε γράψει και τρεις πυλώνες-συμβουλές για το ποια είναι η κατάλληλη γυναίκα για όλους μας. Πρόκειται για τρία ερωτήματα που μέσω των απαντήσεων που θα δώσεις τον εαυτό σου, θα καταλήξεις στην ιδανική επιλογή.

Θα απολαμβάνεις τις συζητήσεις σας ακόμη και όταν περάσουν τα χρόνια;
Στην αρχή της γνωριμίας έχεις τόσα πολλά να πεις. Αλλά τι συμβαίνει όταν περνούν οι μήνες και τα χρόνια και κάθε περιθώριο για συζήτηση έχει εξαντληθεί; Σύμφωνα με τον Νίτσε ο γάμος είναι ουσιαστικά μια συνομιλία διαρκείας, οπότε αυτό είναι το πρώτο ερώτημα που περιμένει απάντηση: Είναι ποιοτικές και ποσοτικές οι συζητήσεις σας; Αν ναι, τότε το πρώτο εμπόδιο έχει ξεπεραστεί.

Υπάρχει αμοιβαίος θαυμασμός;
Καλό το σεξ αλλά ο θαυμασμός είναι η ύψιστη συνθήκη για μία ιδανική σχέση. Το να θαυμάζεις τον άνθρωπο που έχεις στο πλευρό σου είναι το σημαντικότερο σε μία σχέση καθώς μαζί του θα βελτιώνεσαι κι ο ίδιος. Ο αμοιβαίος θαυμασμός θα σας βάλει σε μία διαδικασία να γίνεστε καλύτεροι μέρα με τη μέρα και να παίρνετε μαθήματα ο ένας από τον άλλον. Σύμφωνα με τον Νίτσε, η σύντροφος που αξίζεις να μοιραστείς τη ζωή σου, είναι εκείνη που θα σε κάνει να αισθάνεσαι αυτοπεποίθηση, να είσαι δυνατός, δημιουργικός και θαρραλέος.

Είναι καλή φίλη;
Αν η γυναίκα με την οποία βγαίνεις αυτή τη περίοδο, έχει δυνατές και μακροχρόνιες φιλίες, τότε ενδεχομένως να είναι κατάλληλη σύντροφος. Η φιλία παίζει σημαντικό ρόλο διότι έτσι θα καταλάβεις για τι άνθρωπο μιλάμε. Αν έχει αποκοπεί απ’ όλους στο παρελθόν, τότε κάτι συμβαίνει και καλό είναι να αναθεωρήσεις τις σκέψεις σου για κάτι σοβαρό.

ΠΗΓΗ: ratpack.gr

Όλη η επικαιρότητα