Ελλάδα

Ερωτήματα για προμήθεια αμυντικού εξοπλισμού – Τι απαντά το υπουργείο

Ακούστε το άρθρο

Για μία περίεργη, όσο και περίπλοκη υπόθεση απευθείας ανάθεσης έργου του υπουργείου Εθνικής Αμυνας φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα Τα Νέα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι γνωρίζοντες κάνουν λόγο για μεγάλη οικονομική ζημίες εις βάρος του Δημοσίου που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.

Συγκεκριμένα, στις 22 Μαΐου του 2017, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα υπέγραψαν με τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) και την εταιρεία ΘΕΩΝ Αισθητήρες ΑΕΒΕ την οριστική σύμβαση για την κατασκευή 1.950 διοπτρών νυκτερινής παρατήρησης – σκόπευσης (ΟΝΥΠΑΣ) για τα αντιαρματικά όπλα Calr Gustav, αντί του ποσού των 17 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται για την κατάληξη μιας μακράς πορείας με ανεξήγητες επιλογές καθώς και, όπως αναφέρει η εφημερίδα, μία αλληλουχία γεγονότων που αν μη τι άλλο προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον και πολλά ερωτήματα…

Τι απαντά το υπουργείο Άμυνας

«Η επιχειρησιακή απαίτηση για την προμήθεια Οργάνων Νυχτερινής Παρατήρησης Σκόπευσης Carl Gustav ξεκίνησε με αρχική έγκριση προμήθειας που εκδόθηκε από το ΓΕΣ το 2008» ανακοίνωσε το υπουργείο απαντώντας στο δημοσίευμα.

»Στη συνέχεια προσυπεγράφη από όλες τις κυβερνήσεις ακόμη και τις υπηρεσιακές και τον Δεκέμβριο του 2016 μετά από έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατοχυρώθηκε στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα».

Όλη η επικαιρότητα