WEB tv Ελλάδα

Ερωτήματα για το βίντεο της ΕΛ.ΑΣ. στο συλλαλητήριο

Ακούστε το άρθρο

Πολιτική κόντρα ξέσπασε για το μέγεθος του συλλαλητηρίου της Κυριακής με αφορμή βίντεο που έδωσε χθες, στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία στο οποίο είχε σβηστεί η ώρα και ημερομηνία, εγείροντας έτσι πολλά ερωτηματικά.

Βουλευτές της αντιπολίτευσης αλλά και απλός κόσμος που διαδήλωσε στο Σύνταγμα υποστήριξαν ότι το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα τραβήχτηκε πριν την έναρξη των συλλαλητηρίου. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας ανέφερε ότι το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα τραβήχτηκε στις 14.55 ενώ για την ημερομηνία που είχε σβηστεί, τόνισε πως σβήστηκε επειδή ήταν λάθος.

«Το βίντεο τραβήχτηκε την ώρα με τη μεγαλύτερη παρουσία του κόσμου», πρόσθεσε. Κάλεσε μάλιστα όσους αμφισβητούν τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. για τους 140.000 διαδηλωτές να φέρουν τοπογράφο να τους «μετρήσουν μαζί». Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του στην τηλεόραση του ANT1 , ο κ. Τόσκας υπογράμμισε πως το βίντεο τραβήχτηκε επειδή υπήρξαν τερατογενέσεις από ΜΜΕ τα οποία έλεγαν ότι υπήρχε στην Αθήνα ένα εκατομμύριο διαδηλωτές. «Δώσαμε το βίντεο στη δημοσιότητα με στόχο την εδραίωση της αλήθειας», είπε.

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης, σημείωσε πως στόχος του βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα ήταν η εξαγωγή πολιτικών συμπερασμάτων, και ανέφερε πως «δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου βίντεο της ΕΛ.ΑΣ. χωρίς ημερομηνία και ώρα». Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος τόνισε πως «η εκτίμηση για 140.000 κόσμο κάνει ρεζίλι αυτόν που την έκανε».

Ακόμη, όμως και ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ αμφισβήτησε τις χθεσινές εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. για 140.000 κόσμο στο Σύνταγμα καθώς αναρωτήθηκε. «Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε χθες, ισούται με δύο ΟΑΚΑ»

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα