Ηλεία Πολιτική

Ερώτηση Κουτσούκου για τις αποζημιώσεις από τις πυρκαγιές στην Ηλεία

Ακούστε το άρθρο

«Το κυβερνητικό σχέδιο και το χρονοδιάγραμμα για την αντιμετώπιση των ζημιών και την αποτροπή νέων από τις πυρκαγιές που έπληξαν την Ηλεία»

Οι πυρκαγιές που έπληξαν και φέτος την Ηλεία άφησαν πίσω τους ανοικτές πληγές που πρέπει να αντιμετωπιστούν με γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν μεν οι αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία, την παραγωγή και το φυσικό περιβάλλον, να αποτραπούν δε νέα καταστροφικά φαινόμενα.
Για το λόγο αυτό χρειάζεται να εκπονηθεί συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο που να συντονισθεί από την Κυβέρνηση με στόχο:
– Την αποζημίωση των πληγέντων αγροτών, των οποίων κατεστράφησαν οι γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις (ελαιόδεντρα, αμπέλια, στάβλοι κ.λπ.).
– Την αποκατάσταση του φυτικού κεφαλαίου, αλλά και την κάλυψη των κτηνοτρόφων με ζωοτροφές.
– Την αντιπυρική προστασία με τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.
– Την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής με κορμοφράγματα, κλαδοπλέγματα και τη διάνοιξη των ρεμάτων.
– Την οικονομική ενίσχυση της Τ.Α., των Δήμων και της Περιφέρειας, καθώς εξαντλήθηκαν τα σχετικά διαθέσιμα κονδύλια, λόγω της μεγάλης κινητοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού και μηχανικών μέσων, χάρη της οποίας απετράπησαν τα χειρότερα.
Με βάση τα παραπάνω:
Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί για τις ενέργειες που πρόκειται να προβούν και το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα των δράσεων που οφείλουν να αναλάβουν.

O ερωτών Βουλευτής

Γιάννης Κουτσούκος

Όλη η επικαιρότητα