Χωρίς κατηγορία

Ερυθρόλευκο πάρτυ στο Βέλγιο με διοργανωτή τον Κ. Μήτρογλου! Άντερλεχτ – Ολυμπιακός 0-3

mitroglou4.jpg
Ακούστε το άρθρο

Το δικό τους πάρτυ έστησαν στην αρένα του «Κοστάν Βαντεν Στοκ» οι Μήτρογλου και Ρομπέρτο, ο ένας έβαζε, ο αλλός έσωζε και ο Ολυμπιακός απέδρασε με το εμφατικό 0-3 από τις Βρυξέλλες μπαίνοντας δυνατά στο «κόλπο» της πρόκρισης. Ολα τα γκολ των νικητών ο διεθνής επιθετικός που χτύπησε στο 17′, στο 56′ και στο 72, ενώ πέναλτυ έπιασε στο 25′ ο Ισπανός «Κέρβερος» διατηρώντας το 0-1!

—————————————————————————————————————————————

Όλα ή τίποτα απόψε για τον Ολυμπιακό. Είναι εκτός έδρας, είναι δύσκολο αλλά οι Πειραιώτες είναι πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουν την Άντερλεχτ στο «Κονστάν Βάντεν Στοκ» στο Βέλγιο για τη 2η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ (21:45, Δημόσια Τηλεόραση, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr). 

Το πρόγραμμα για τους Έλληνες νταμπλούχους αποτελεί… παγίδα, αφού μετά το Βέλγιο έχουν ακόμη ένα ταξίδι αυτή τη φορά στην Πορτογαλία για να κοντράρουν τις δυνάμεις τους με την Μπενφίκα. Στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο έμαθαν μετά το πάθημα με την Παρί Σεν Ζερμέν και παρουσιάζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν την εικόνα που είχαν στο πρώτο μέρος του αγώνα στο «Καραϊσκάκη».

Πώς θα παρατάξει την ομάδα ο Μίτσελ

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Μίτσελ σκοπεύει να τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Ρομπέρτο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Μανιάτη, Μανωλά, Σιόβα και Μπονγκ. Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Εντινγκά με τον Σάμαρη. Στην επίθεση, τώρα, ο Ισπανός δείχνει τις διαθέσεις του, αφού θα χρησιμοποιήσει τον Βάις, τον Σαβιόλα, τον Ολαϊτάν και τον Μήτρογλου.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μέγιερι, Κάμπελ, Τσόρι, Μεντζανί, Φουστέρ Σαλίνο και Γιαταμπαρέ. Εκτός έμεινε ο τραυματίας Μασάντο.

Από την πλευρά του, ο Γιον Βαν Ντεν Μπρομ θα παρατάξει σε διάταξη 4-2-3-1 την πρωταθλήτρια Βελγίου και θα εμπιστευτεί τους: Προτό (τερματοφύλακαας), Ζιλέ (δεξί μπακ), Κουγιατέ, Ενσακαλά (στόπερ), Εμπέμπα (αριστερό μπακ), Μιλιβόγιεβιτς, Κλιέσταν (στον άξονα), Μπρούνο, Σουάρες, Πρετ (χαφ), Μίτροβιτς (φορ).

Αναλυτικά η αποστολή: Ατσεαμπόνγκ, Μπρούνο, Σιριάλ, Ντεζάχτ, Ντε Ζέου, Ζιλέ, Καμίνσκι, Κλιέσταν, Κουγιατέ, Εμπέμπα, Μιλιβόγιεβιτς, Μίτροβιτς, Ενσακαλά, Νάουτινκ, Πρετ, Προτό, Σουάρες, Τίλεμανς. 

Με τον κόσμο στο πλευρό του Ολυμπιακός

Έντονο θα είναι το ερυθρόλευκο στοιχείο στην κρίσιμη αναμέτρηση του Ολυμπιακού στο Βέλγιο. Τα περίπου 1.300 εισιτήρια, που εξασφάλισε η ΠΑΕ έγιναν ανάρπαστα από τους φίλους των Ολυμπιακού που ταξίδεψαν από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό για να παραβρεθούν απόψε (21.45) στο «Κονστάν Βάντεν Στοκ». 

Πάντως το γήπεδο αναμένεται να είναι κατάμεστο, αφού η προσέλευση είναι μεγάλη και από τους Βέλγους, καθώς διατέθηκαν περισσότερα από 20.000 εισιτήρια. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η χωρητικότητα του γηπέδου της Άντερλεχτ στα ευρωπαϊκά παιχνίδια φτάνει τους 21.800 θεατές καθώς δεν λειτουργεί η κερκίδα 8.000 θέσεων που δεν περιλαμβάνει καθίσματα.

Η προϊστορία

Μοιρασμένα είναι τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού απέναντι σε συλλόγους από το Βέλγιο. 

Συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες έχουν αντιμετωπίσει τη σεζόν 1974/75 την Άντερλεχτ, την οποία καλούνται να νικήσουν σήμερα, και πριν από μερικά χρόνια τη Σταντάρ Λιέγης. 

Σε σύνολο τεσσάρων αγώνων οι «ερυθρόλευκοι» έχουν απολογισμό 2 νίκες εντός και 2 ήττες εκτός. 

Όλη η επικαιρότητα