Ελλάδα

Ερυθρός Σταυρός: Τέλος ο Νικόλαος Οικονομόπουλος – Νέος πρόεδρος ο Ανδρέας Μαμαντόπουλος

Περισσότερο από θυελλώδης εξελίχθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 5 Νοεμβρίου η συνεδρίαση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου (ΚΔΣ) του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ), στην οποία, μάλιστα, κατετέθη πρόταση μομφής, υπογεγραμμένη από 15 από τα 25 μέλη του ΚΔΣ της οργάνωσης, κατά του προέδρου του ΕΕΣ Νικόλαου Οικονομόπουλου.

Με την επίσημη κατάθεση της πρότασης μομφής, ο Νικόλαος Οικονομόπουλος αποχώρησε σφόδρα ενοχλημένος από τη συνεδρίαση του ΚΔΣ και απεσύρθη στο προσωπικό του γραφείο, στο κεντρικό κτίριο του ΕΕΣ, στη Λυκαβηττού 1.

Η συνεδρίαση των μελών του ΚΔΣ συνεχίσθηκε κανονικά, χωρίς την συμμετοχή του Νικόλαου Οικονομόπουλου, ο οποίος καθαιρέθηκε κατά πλειοψηφία (14 υπέρ της μομφής – 1 κατά – 4 λευκά), με τον Κύπριο στην καταγωγή γιατρό Ανδρέα Μαμαντόπουλο, ο οποίος είναι παλαιός και στενός συνεργάτης του πρώην προέδρου του ΕΕΣ Ανδρέα Μαρτίνη, αλλά και φιλικά προσκείμενος στην παρούσα κυβέρνηση, να εκλέγεται στη θέση του νέου προέδρου της οργάνωσης.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι δεκάδες εργαζόμενοι του ΕΕΣ ήταν από νωρίς συγκεντρωμένοι έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων του ΚΔΣ της οργάνωσης και παρακολούθησαν με ειλικρινές ενδιαφέρον όσο και έντονη αγωνία τις κρίσιμες εξελίξεις στον ΕΕΣ.

Στα παραλειπόμενα της εκλογής του νέου προέδρου, ο γιατρός Ανδρέας Μαμαντόπουλος υπήρξε συμφοιτητής του σημερινού υπουργού Υγείας και γιατρού Ανδρέα Ξανθού.

πηγή

Όλη η επικαιρότητα