Categories: Μπάσκετ

ΕΣΚΑ- Η: Η απόσυρση του Α.Σ.Σ. Αμαλιάδας, φέρνει ανακατατάξεις!

Share

Ο  ΑΣΣ Αμαλιάδας, μετά το Κύπελλο αποσύρθηκε και από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής μπάσκετ.

«Αποσυρθήκαμε και από το πρωτάθλημα. Είναι διάφορα πράγματα που δεν μπορούσαμε να υπηρετήσουμε. Κάποια οικονομικά έχουν εκτοξευτεί και δεν θέλαμε να φανούμε αφερέγγυοι. Με το δύσκολο χειμώνα που έρχεται δεν μπορούσαμε να υποσχεθούμε κάτι που θα ήταν ανέφικτο να το υλοποιήσουμε» δήλωσε ο Βασίλης Νιπεργιάλης και πρόσθεσε: «Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί, αλλά πρόθεση μας είναι να συμμετάσχουμε στην Α2 ή στη Β’ Κατηγορία της ΕΣΚΑ-Η βασιζόμενοι κυρίως σε παιδιά από τα τμήματα υποδομής». Πλέον μετά από αυτή την εξέλιξη δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά για το τι θα ισχύσει τόσο στη Γ΄ Εθνική όσο και στην Α1 Κατηγορία της ΕΣΚΑ-Η, αλλά και που τελικά θα συμμετάσχει η Σφήκα.

Καταρχήν, με την απόσυρση της δημιουργείται κενό στον 1ο Όμιλο της Γ΄ Εθνικής, ο οποίος… ξεμένει με 11 ομάδες! Λογικά η ΕΟΚ θα προσπαθήσει να αντικαταστήσει τον ΑΣΣΑ , αλλά το θέμα είναι ποια ομάδα σχεδόν παραμονές της έναρξης του πρωταθλήματος θα αποδεχτεί μία τέτοια προοπτική. Πάντως αν αντικατασταθεί Ο ΑΣΣΑ , θα αντικατασταθεί από ομάδα της Α1 Κατηγορίας της ΕΣΚΑ-Η. Όμως προσέξτε μία σημαντική παράμετρο, αυτή η ομάδα πρέπει πέρυσι (2021-2022) να είχε συμμετάσχει στην Α1 Κατηγορία και όχι στην Α2.

Εάν λοιπόν βρεθεί ομάδα να αντικαταστήσει ΤΟΝ ΑΣΣΑ στη Γ΄ Εθνική,  θα δημιουργηθεί κενό στην Α1 Κατηγορία της ΕΣΚΑ-Η! Συνεπώς θα κληθεί ομάδα από την Α2 Κατηγορία να ανέβει και πρώτος επιλαχών είναι ο Πυρσός.

Τέλος θα πρέπει να δούμε πώς θα διαμορφωθούν τα δεδομένα για να μάθουμε σε ποια κατηγορία θα συμμετάσχει Ο ΑΣΣΑ, στην Α2 ή στην Β’;

Καταλαβαίνετε ότι τα χρονικά περιθώρια πιέζουν και ουσιαστικά βρισκόμαστε παραμονές της έναρξης όλων των πρωταθλημάτων, τοπικών και Εθνικών. Δεν είναι εύκολο λοιπόν μία ομάδα που προετοιμάζεται να συμμετάσχει σε συγκεκριμένη κατηγορία και έχει κάνει τις μεταγραφές της και τον σχεδιασμό της να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις άλλης κατηγορίας…