Μπάσκετ

ΕΣΚΑΗ: Επικύρωση τις βαθμολογίες μόνο με ανόδους και χωρίς υποβιβασμούς

Ο χάρτης της νέας σεζόν!

Η ΕΣΚΑΗ ανακοίνωσε πως επικυρώθηκαν οι βαθμολογίες των πρωταθλημάτων, τροποποίησε τις προκηρύξεις (υπάρχουν μόνο άνοδοι, κανένας υποβιβασμός) και έκανε γνωστό το χάρτη της νέας σεζόν στην Ένωση, στον οποίο δεν υπάρχει πλέον η Γ2 ΕΣΚΑΗ.

Αναλυτικά η απόφαση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΚΑΗ στην συνεδρίασή του στις 17/06/2020 , μετά από εισήγηση της Επιτροπής Πρωταθλημάτων αποφάσισε:

1) Λόγω των ειδικών συνθηκών που δημιουργήθηκαν από την πανδημία του covid-19 τα πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών αγ. Περιόδου 2019-2020 δεν μπορούν να ολοκληρωθούν και διακόπτονται οριστικά σύμφωνα με την από 17/05/2020 απόφαση του Δ.Σ της ΕΣΚΑ.- Η .

2) Ως τελική βαθμολογία λαμβάνεται αυτή που είχε διαμορφωθεί την στιγμή της διακοπής τους και εγκρίνονται οι τροποιητικές προκηρύξεις σχετικά με άνοδο και υποβιβασμό των ομάδων όπως αναφέρονται παρακάτω. Επισημαίνεται ότι σε όσους ομίλους δεν έχει πραγματοποιηθεί ίσος αριθμός αγώνων από κάθε ομάδα, η τελική κατάταξη των ομάδων στον όμιλο θα διαμορφωθεί σύμφωνα με το πηλίκο της διαίρεσης βαθμών δια αγώνων (β/αγ.). Προηγείται η ομάδα με το μεγαλύτερο πηλίκο. Για όσες ομάδες έχουν τους ίδιους αγώνες και ισοβαθμούν εφαρμόζεται ότι προβλέπεται από το άρθρο 11 της Γενικής Προκήρυξης Πρωταθλημάτων ΕΣΚΑ-Η 2019-2020».

Ο Α.Σ.Σ. Αμαλιάδας είναι και με τη βούλα πλέον πρωταθλητής στην Α1 ΕΣΚΑΗ και ανέρχεται και επίσημα στην Γ’ Εθνική, ενώ την άνοδο παίρνουν επίσης Αίολος Αγυιάς και Ε.Α.Π. ενώ ο Ολυμπιονίκης συνεχίζει στην κατηγορία.

Στην Α2 ΕΣΚΑΗ, πρωταθλητής το Σ.Ε.Φ.Α. και προβιβάζονται επίσης η Νίκη Προαστείου και η Α.Ε. Αγυιάς με τον Πανωλενειακό και τον Αιγέα Γαστούνης να παραμένουν στην κατηγορία.

Στη Β΄ ΕΣΚΑΗ, οι τρεις πρώτοι από κάθε όμιλο ανεβαίνουν στην Α2, δηλαδή Υπερίων και Γ.Ε.Π. Ηρακλής προβιβάζονται από τον 1ο Όμιλο, ενώ οι άλλες 4 ομάδες είναι Δύμη, Κεφαλονιά, Φαέθων και Πυρσός.

Από τη Γ1 ΕΣΚΑΗ ανέρχονται στη Β΄ οι 8 πρώτες, μεταξύ των οποίων η Α.Ε. Βαρθολομιού και η ΑΕΚ Κ. Παναγιάς ενώ οι άλλες 6 ομάδες που συμπληρώνουν την κατηγορία είναι Κένταυρος, Σοπωτό, Πετεινοί, Νέοι Γλαύκου, Ποσειδώνας  Παραλίας και Φ.Λ. Αιγίου. Τέλος, όλες οι ομάδες της Γ2 ΕΣΚΑΗ ανέρχονται στη Γ1 κατηγορία.

Ο πίνακας των πρωταθλημάτων της ΕΣΚΑΗ για την αγωνιστική περίοδο 2020-21 διαμορφώνεται ως εξής:

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ              Α2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ  
1 ΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 2014 Ν.Ε.Π
2 ΗΦΑΙΣΤΟΣ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΣΦ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ – ΠΑΟΚ  Α.Π.Σ.
3 ΕΣΠΕΡΟΣ Α.Ο.Π.Α ΚΡΟΝΟΣ ΑΟ ΠΑΤΡ.
4 ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓΣ ΚΡΗΝΗ 97 ΑΟΚ
5 ΑΕΠ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΠΑΝΩΛΕΝΕΙΑΚΟΣ ΑΟ ΚΑΡΑΤΟΥΛΑ
6 ΓΑΛΗΝΗ ΑΟ ΑΧΑΙΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΟ ΜΠΕΓ
7 ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ ΑΣ ΣΚΑΓΙΟΠΟΥΛΕΙΟ Α
8 ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΑΟ ΑΣΤΕΡΙΑ ΑΟ ΑΧΑΙΑΣ
9 ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΑΓΕ ΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΟΙ
10 ΑΟ ΠΑΝΑΧΑΙΚΟΣ ΑΙΓΕΑΣ ΑΟ
11 Α.Σ.ΑΡΑΧΩΒΙΤΙΚΩΝ- ΑΚΤΑΙΟΥ ΔΥΜΗΣ Α.Ο.
12 ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΣΕΦΑ ΥΠΕΡΙΩΝ ΑΓΕΑ
13 ΝΙΚΗ ΑΣ ΠΡ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΑΣ
14 ΑΓΥΙΑΣ ΑΕ ΠΑΤΡ. ΦΑΕΘΩΝ ΑΝΤΙΡΙΟΥ Α.Σ.
15 Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΕ ΠΥ
16 ΠΥΡΣΟΣ Α.Ο
Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Γ1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
1 ΑΟ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ 2013 ΠΥΡΓΟΣ 99
2 ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΑΟ ΒΡΑΧΝ. ΑΧΑΙΚΟΣ ΓΣ
3 ΡΟΙΤΙΚΩΝ ΑΕ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΓ ΑΟ
4 ΗΛΙΔΑ ΑΣ ΙΤΕΩΝ ΕΣ ΠΑΤΡΑΣ
5 ΙΦΙΤΟΣ Γ.Ε.Π ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ ΓΣ
6 ΤΡΙΤΩΝ ΑΣ ΠΑΤ ΑΕΤΟΣ ΑΠΣ
7 ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΟ ΤΕΜΕΝΗΣ ΚΥΛΛΗΝΗΣ Α.Σ.
8 ΠΡΟΑΣΤΕΙΟΥ Α.Ε. ΤΙΤΑΝΕΣ ΠΥΡΓΟΥ
9 ΣΕΙΡΙΟΣ ΑΟ ΠΑΤΡ ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΔΕΜΕΝΙ
10 ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΟ ΠΑΤΡ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΕ
11 ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΑΓΥΙΑΣ Α.Σ. ΑΛΦΕΙΟΝΙΣ Α.Ο.
12 ΑΙΓΙΟΥ ΕΦΑ ΓΕ ΣΚΙΛΟΥΝΤΟΣ
13 ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ ΑΕ ΠΑΤΡΕΥΣ ΑΠΣ
14 ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΑΣ
15 ΣΟΠΩΤΟ ΑΣ
16 ΠΕΤΕΙΝΟΙ Α.Ο
17 ΝΕΟΙ ΓΛΑΥΚΟΥ 2017
18 ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΣ
19 ΑΕΚ Κ.ΠΑΝΑΓΙΑΣ
20 ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΙΓΙΟΥ

Όλη η επικαιρότητα