Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

ΕΣΠΑ και… βλέπουμε για το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

29festival.jpg
Ακούστε το άρθρο
Στην Αθήνα βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο δήμαρχος Καλαμάτας, Π. Νίκας, όπου, μεταξύ άλλων, συναντήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Πολιτισμού, αλλά και το μέχρι χθες υπουργό Κωνσταντίνο Τασούλα.
 
Στην ατζέντα της συνάντησης κυριάρχησε το μέλλον του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, αλλά και το θέμα της οργανωτικής δομής και λειτουργίας του Μεγάρου. Σχολιάζοντας τη Δευτέρα το μεσημέρι, ο δήμαρχος τα αποτελέσματα της συνάντησης, εκτίμησε ότι τα δύο ακανθώδη προβλήματα θα βρουν τον δρόμο της λύσης μέσω του ΕΣΠΑ.
 
Υπενθυμίζουμε πως σε προηγούμενες δηλώσεις του ο κ. Τασούλας είχε δεσμευτεί ότι «θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση, η οποία θα προβλέπει και τον τρόπο λειτουργίας του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας και μέσα σ’ αυτή την προγραμματική θα ενταχθεί η οικονομική υποστήριξη πραγματοποίησης του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού κάθε χρόνο».
 
Ο κ. Νίκας χαρακτήρισε τα παραπάνω «μια καλή εξέλιξη», σε σχέση με «δύο πολύ σοβαρά ερωτηματικά, τα οποία απαντώνται με τον καλύτερο τρόπο».
 
Ο δήμαρχος ενημέρωσε στη συνάντηση την ηγεσία του υπουργείου «για τη μελέτη της εταιρείας Planet όσον αφορά στη βιωσιμότητα και τη λειτουργία του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας. Ο υπουργός έδωσε κατεύθυνση να πραγματοποιηθεί σύσκεψη με αντικείμενο την εξεύρεση τρόπου λειτουργίας του Μεγάρου σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στη μελέτη βιωσιμότητας.
 
Σκοπός της μελέτης είναι να προκύψει οικονομικό αντικείμενο σε βάθος χρόνου, χωρίς να απαιτείται συνεχώς “αιμοδοσία”. Θεωρούμε ότι αυτό έχει επιτευχθεί και από την Planet εκτιμάται πως είναι δυνατόν το Μέγαρο να παρουσιάσει μικρή κερδοφορία σε 3,5 χρόνια από σήμερα».
 
Η μελέτη εστιάζει στη διατήρηση εκ μέρους του Μεγάρου Χορού του χαρακτήρα που αφορά στο χορευτικό αντικείμενο, καθώς και τη στέγαση και άλλων καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, αλλά και κοινωνικών εκδηλώσεων. Η χρηματοδότηση από τον Δήμο ή την Κοινωφελή του Επιχείρηση «Φάρις» αποκλείσθηκε και για τη λειτουργία του θα πρέπει να αξιοποιηθούν οι προγραμματικές συμβάσεις, τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι χορηγίες – συνδρομές.
 
 
Πηγή: tharrosnews.gr

Όλη η επικαιρότητα