Κόσμος

«Εσπασε» η εκεχειρία στη Συρία -Αγκυρα και Μόσχα αλληλοκατηγορούνται για βομβαρδισμούς

syria.28.2.708.jpeg
Ακούστε το άρθρο

Αεροπορική επιδρομή δέχθηκαν έξι πόλεις της επαρχίας του Χαλεπίου νωρίς το πρωί της Κυριακής, μία ημέρα μετά από την ενεργοποίηση της εύθραυστης κατάπαυσης πυρός, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Αντάρτες καταγγέλλουν ότι οι επιθέσεις έγιναν από ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη, αλλά το Παρατηρητήριο δηλώνει ότι δεν είναι ξεκάθαρη η προέλευσή τους. Την ίδια ώρα, η Μόσχα κατηγορεί την Αγκυρα για επιθέσεις στη Συρία.

«Δεν ξέρουμε ποια αεροπλάνα έκαναν τις επιθέσεις, ούτε αν αυτό θεωρείται παραβίαση της εκεχειρίας, γιατί δεν είναι ξεκάθαρο αν αυτές οι πόλεις περιλαμβάνονται σε αυτή τη συμφωνία», ανέφερε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου, Ραμί Αμπντουλραχμάν. Αιτία το γεγονός ότι κάποιες από αυτές τις πόλεις ελέγχονται από ομάδες τζιχαντιστών και οι επιχειρήσεις εναντίον τους είναι εκτός της συμφωνίας για την παύση των εχθροπραξιών.

Την ίδια ώρα, το ρωσικό RT μετέδωσε πληροφορίες για επίθεση στην πόλη Τελ Αμπιάντ στη βόρεια Συρία, από μαχητές που προέρχονται από την Τουρκία. Σύμφωνα με τον στρατηγό Σεργκέι Κουραλένκο, οι δυνάμεις από την Τουρκία χρησιμοποίησαν βαρύ οπλισμό στη νυχτερινή επίθεση.

Το ρωσικό γραφείο επιτήρησης της εκεχειρίας έχει ζητήσει διευκρινίσεις από την αντίστοιχη αμερικανική υπηρεσία.

Πηγή: www.iefimerida.gr/

Όλη η επικαιρότητα