Ελλάδα Πολιτική

Έσπασε το φράγμα των 100.000 η συμμετοχή στις εκλογές ΚΙΝΑΛ – Πιθανή παράταση για το κλείσιμο της κάλπης

Θα ξεπεράσει τις 120.000 ο αριθμός συμμετοχής εκτιμούν από την Χαριλάου Τρικούπη - Στη Νέα Σμύρνη ψήφισε ο Νίκος Ανδρουλάκης - Τα αποτέλεσματα για το όνομα του κόμματος αναμένονται περίπου στις 23:00 το βράδυ
Ακούστε το άρθρο

Ξεπερνάει τις προσδοκίες η συμμετοχή των μελών του Κινήματος Αλλαγής στις σημερινές διαδικασίες που θα αναδείξουν τους αντιπροσώπους των νομαρχιακών και τοπικών οργανώσεων, ενώ θα αποφασιστεί και το όνομα του κόμματος, όπως έγραψε το Πρώτο Θέμα.

Έως τις 17:00 το απόγευμα η Χαριλάου Τρικούπη, υπολογίζει ότι οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 100.000 ενώ δεν αποκλείεται να φτάσουν ακόμη και 120.000 έως ότου κλείσουν οι κάλπες. Αρχικά, ήταν γνωστό ότι θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα, όμως πλέον δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να πάρουν παράταση, ειδικότερα στο λεκανοπέδιο Αττικής που παρατηρείται αυξημένη ροή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σχηματίζονται σε πολλά εκλογικά κέντρα της Αττικής τεράστιες ουρές, ενώ σε αρκετά εκλογικά κέντρα χρειάστηκε να έρθουν δύο και τρεις φορές νέα ψηφοδέλτια.

Στη 1 το μεσημέρι ψήφισε στην Νέα Σμύρνη ο Νίκος Ανδρουλάκης. Σε δήλωση του εξερχόμενος κάλεσε «κάθε δημοκράτη, προοδευτικό πολίτη, που πίστεψε και πιστεύει στην δημοκρατική παράταξη να συμμετάσχει σε αυτή τη γιορτή της αναγέννησης». Στην δήλωση του υπογράμμισε επίσης ότι «σήμερα με τη συμμετοχή σας δίνεται εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης στην νέα μας προσπάθεια.

Σε μια προσπάθεια για μια δυνατή δημοκρατική παράταξη, σε μια προσπάθεια για ένα κόμμα, θεσμικό προοδευτικό, δημοκρατικό που θα αγωνίζεται καθημερινά απέναντι στην αδικία, απέναντι στην αναξιοκρατία που πληγώνει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα». Αμέσως μετά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ πήγε στα γραφεία του κόμματος στην Χαριλάου Τρικούπη.

Ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη:

«Καλώ κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό πολιτη που πίστεψε και πιστεύει στην δημοκρατική παράταξη να συμμετάσχει σε αυτή την γιορτή της αναγέννησης. Σήμερα επιλέγουμε το όνομα μας ξαναπιάνοντας το νήμα της ιστορίας μας. Σήμερα επιλέγουμε τους αντιπροσώπους μας σε όλη την Ελλάδα, αυτούς που θα δώσουν τον αγώνα τους  σε κάθε τοπική κοινωνία για να δυναμώσει το κίνημα μας. Σήμερα με την συμμετοχή σας δίνετε εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης στην νέα μας προσπάθεια, σε μια προσπάθεια για μια δυνατή δημοκρατική παράταξη, σε μια προσπάθεια για ένα κόμμα θεσμικό, προοδευτικό, δημοκρατικό που θα αγωνίζεται καθημερινά απέναντι στην αδικία, απέναντι στην αναξιοκρατία, που πληγώνει κάθε ελληνίδα και κάθε έλληνα».

Από τις 7 το πρωί έχουν ανοίξει οι κάλπες στα 600 εκλογικά τμήματα όλης της χώρας και η προσέλευση των μελών είναι μαζική. Τα μέλη του κόμματος, θα κληθούν να αποφασίσουν για την ονομασία του επιλέγοντας είτε να παραμείνει το «Κίνημα Αλλαγής» με το σήμα του είτε θα επιλέξουν την επιστροφή του brand name «ΠΑΣΟΚ» με συνθετικό το Κίνημα Αλλαγής και σήμα τον Πράσινο Ήλιο. Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι θα προκριθεί η ονομασία «ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής» με συντριπτική διαφορά. Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι μέχρι το βράδυ στις 23:00 θα έχει γίνει γνωστό το αποτέλεσμα της κάλπης. Για την σταυροδοσία των αντιπροσώπων τα τελικά αποτελέσματα θα βγουν αργότερα, καθώς η συμμετοχή ήταν επίσης μεγάλη.

Όλη η επικαιρότητα