Χωρίς κατηγορία

Αισθητήρας της LG ελέγχει τις οικιακές συσκευές

aisthitiras.jpg

Στην προσεχή ευρωπαϊκή έκθεση τεχνολογίας IFA 2015, η LG θα επιχειρήσει άλλη μια φορά να κερδίσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών για το «έξυπνο σπίτι», παρουσιάζοντας μια λύση που θα μεταφέρει κάποιες δυνητικά χρήσιμες πληροφορίες για την λειτουργία των οικιακών λευκών συσκευών, ανεξαρτήτως κατασκευαστή. 

Το περίπτερο της LG βρίσκεται στην Αίθουσα 18 της Messe Berlin, στην IFA 2015 που διεξάγεται από τις 4 έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2015 στο Βερολίνο.

Η LG θα παρουσιάσει τον «έξυπνο» αισθητήρα και νέα προϊόντα Smart Home βασισμένα στο πρότυπο AllJoyn στην IFA 2015. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, ο αισθητήρας SmartThinQ της LG μπορεί να μετατρέψει πολλές παραδοσιακές οικιακές συσκευές σε «έξυπνες», αφού προσαρτηθεί επάνω τους.

Επίσης, η LG θα παρουσιάσει έναν «έξυπνο» φούρνο κι ένα «έξυπνο» κλιματιστικό, τα οποία θα είναι συμβατά με την τεχνολογία AllJoyn, μία ανοιχτή πλατφόρμα για το επονομαζόμενο Ιnternet of Things (IoT), που προδιαγράφεται από την Allseen Alliance.

Ο αισθητήρας SmartThinQ είναι μία συσκευή με κυκλικό σχήμα, η οποία μπορεί να προσκολληθεί στις οικιακές συσκευές, όπως πλυντήρια ρούχων ή ψυγεία, και να λαμβάνει διάφορες πληροφορίες για τις δονήσεις ή την θερμοκρασία τους και στη συνέχεια να τις μεταδίδει στην εφαρμογή SmartThinQ στο smartphone του χρήστη. 

 
  • Αν, για παράδειγμα, ο αισθητήρας προσαρτηθεί στην πόρτα ενός απλού πλυντηρίου ρούχων, το μετατρέπει αυτόματα σε «έξυπνο» πουειδοποιεί τον χρήστη μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος πλύσης.
  • Ένας αισθητήρας SmartThingQ πάνω σε ένα ψυγείο θα ενημερώσει τον χρήστη μέσω του smartphone του για τα τρόφιμα που αναμένεται να χαλάσουν βάσει της ημερομηνίας λήξης τους. Ο αισθητήρας μπορεί επιπλέον να συλλέγει διάφορες πληροφορίες, όπωςπόσες φορές ανοίγει η πόρτα, ακόμα και όταν ο χρήστης λείπει.
  • Ομοίως, όταν το SmartThinQ προσαρτάται επάνω σε ένα κλιματιστικό ή κάποια άλλη οικιακή συσκευή επιτρέπει τον απομακρυσμένο έλεγχό τους μέσω smartphone και της εφαρμογής SmartThingQ.
 
Το AllJoyn είναι μία συλλογική πλατφόρμα ανοικτού κώδικα, που επιτρέπει στις συσκευές και τις εφαρμογές να ‘αναγνωρίζονται’ μεταξύ τους και να επικοινωνούν. Προωθείται από τα μέλη της Allseen Alliance, που ξεπερνούν τις 180 εταιρείες. 


Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα