Ελλάδα

Έστειλε πυροκροτητές στην κουμπάρα της… γιατί της χρωστούσε!

Ακούστε το άρθρο

Αστυνομικό μυθιστόρημα θυμίζει μια υπόθεση εκβίασης που απασχολεί την Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη, με εγκέφαλο μια 45χρονη που γεννήθηκε στο Βόλο και μένει στην Αθήνα.

Η 45χρονη εκβίαζε την συνομήλικη κουμπάρα της, με απειλητικά τηλεφωνήματα και SMS αρχικά για δήθεν χρήματα που έδωσε το 2003 για έργο που τελικά δεν έγινε.

Το αποκορύφωμα ήταν να αφήσει φακέλους που περιείχαν ηλεκτρικούς πυροκροτητές, τόσο στο εμπορικό κατάστημα που διατηρεί η κουμπάρα της στο Βόλο, όσο και στο γραφείο της δικηγόρου της σύμφωνα με το magnesianews.gr.

Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας, η δράστης αξίωνε από τη Βολιώτισσα, που είναι κουμπάρα της, ποσό 15.000 ευρώ, που φέρεται να είχε δώσει το 2003 στον πολιτικό μηχανικό σύζυγό της, για έργο που τελικά δεν έγινε.

Η 45χρονη από το περασμένο καλοκαίρι άρχισε να ζητάει πίσω επιτακτικά τα χρήματά της και, αφού είδε ότι η άλλη γυναίκα δεν ενέδιδε στον εκβιασμό, από τις αρχές Ιανουαρίου άρχισε να κάνει απειλητικά τηλεφωνήματα και να της στέλνει μηνύματα, ενώ στη συνέχεια «επιστράτευσε» και έναν άγνωστο άνδρα, για να την απειλεί.

Έστειλε πυροκροτητές

Τελικά αφού δεν βγήκε αποτέλεσμα ξανά, το πρωί του περασμένου Σαββάτου η 45χρονη Βολιώτισσα καταστηματάρχης βρήκε σε κίτρινο φάκελο, έξω από το κατάστημά της έναν ηλεκτρικό πυροκροτητή, ενώ το ίδιο «δώρο» βρέθηκε και στη θυρίδα της δικηγόρου της το πρωί της περασμένης Δευτέρας.

Ο ηλεκτρικός πυροκροτητής αποτελείται από κυλινδρικό κέλυφος αλουμινίου που περιέχει την εκρηκτική ύλη, το στοιχείο επιβράδυνσης και την κεφαλή έναυσης. Δύο μονωμένοι αγωγοί (καλώδια) μεταφέρουν την απαιτούμενη ηλεκτρική ενέργεια για την έναυση του πυροκροτητή. Η εκρηκτική ύλη αποτελείται από την κύρια και την πρωτογενή. Το στοιχείο επιβράδυνσης περιέχει πυροτεχνική χημική ουσία η οποία καίγεται σε προκαθορισμένο χρόνο.

Ο μεταλλικός σωλήνας από την μία πλευρά είναι κλειστός ενώ από την άλλη, όπου βρίσκεται η κεφαλή έναυσης, υπάρχει πώμα από PVC (πολυβινιλοχλωρίδιο), ενώ οι αγωγοί ρεύματος είναι κατασκευασμένοι από χαλκό ή χάλυβα και καλύπτονται εξωτερικά από πλαστικό μονωτικό υλικό.

Η κατοχή πυροκροτητών εμπίπτει σε παράβαση του νόμου περί κατοχής εκρηκτικών υλών. Σύμφωνα με αξιωματικούς της Αστυνομίας, οι πυροκροτητές είναι επικίνδυνοι και μπορούν να προκαλέσουν μικρής ισχύος έκρηξη, τραυματίζοντας ακόμη και σκοτώνοντας άνθρωπο!

Καταγγελία στην Αστυνομία

Αμέσως η καταστηματάρχης έκανε καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, που μετά από έρευνα εντόπισε την 45χρονη Αθηναία, η οποία συνελήφθη με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Οι αστυνομικοί παρέλαβαν τους δύο πυροκροτητές που θα σταλούν για εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ δεν έγινε γνωστό αν περιείχαν ή όχι εκρηκτική ύλη.

Χθες η γυναίκα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και τον ανακριτή, με τις κατηγορίες της εκβίασης και της παράβασης του νόμου περί εκρηκτικών υλών και αφού απολογήθηκε, αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους απαγόρευσης της εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης μια φορά τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής της, μέχρι να γίνει η δίκη της.

Τέλος, σημειώνεται ότι η 45χρονη που συνελήφθη, έχει απασχολήσει ξανά την Αστυνομία για εκβίαση τους τελευταίους μήνες του 2016, ενώ παρόμοια υπόθεση δεν έχουν αντιμετωπίσει ξανά αστυνομικοί του Βόλου.

Όλη η επικαιρότητα