Κόσμος

Εταιρεία δίνει στους υπαλλήλους, 3 μέρες ρεπό για 4 μέρες δουλειάς, χωρίς μείωση μισθού

b163457eb33148d3ab38b042b0ee5ef7_xl.jpg
Ακούστε το άρθρο

Η ιαπωνική αλυσίδα ένδυσης Uniqlo σκοπεύει να προτείνει σε ένα μέρος των υπαλλήλων της στην Ιαπωνία να εργάζονται μόνο τέσσερις ημέρες την εβδομάδα ώστε να μπορούν να αφιερώνουν τις υπόλοιπες τρεις στα μικρά παιδιά τους ή στους ηλικιωμένους γονείς τους, ανέφερε σήμερα ένας εκπρόσωπος του ομίλου.

“Ο στόχος μας είναι να προσελκύσουμε προσωπικό και να το κρατήσουμε”, εξήγησε ο εκπρόσωπος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η ζήτηση υπαλλήλων στον τομέα του εμπορίου της Ιαπωνίας είναι πολύ μεγάλη, αφού σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας της χώρας, τον Ιούνιο η αναλογία προσφοράς εργασίας προς τη ζήτηση ήταν 119 προς 100, κάτι πρωτοφανές εδώ και δύο δεκαετίες. Τους τελευταίους μήνες το ποσοστό ανεργίας στην Ιαπωνία κυμαίνεται στο 3,4%.

Οι γυναίκες διστάζουν να δεσμευτούν σε μια θέση πλήρους απασχόλησης ή να παραμείνουν για πολύ καιρό στη δουλειά τους λόγω των οικογενειακών βαρών που έχουν, είτε πρόκειται για τα παιδιά τους είτε για τη φροντίδα των ηλικιωμένων γονιών.

 

Το σύστημα της 4ημερης απασχόλησης, που θα ισχύσει από τον Οκτώβριο, δεν θα συνοδεύεται από μείωση του μισθού, γιατί κατά τις ημέρες εργασίας το ωράριο των εμποροϋπαλλήλων θα παρατείνεται στις 10 ώρες αντί για 8. Τα ρεπό θα δίνονται εντός της εβδομάδας έτσι ώστε τα καταστήματα να διαθέτουν επαρκές προσωπικό τα Σαββατοκύριακα που είναι ημέρες αιχμής.

Αρχικά η πρόταση της Uniqlo θα αφορά περίπου 10.000 υπαλλήλους της στα περισσότερα από 840 καταστήματά της στην Ιαπωνία.

thestival.gr

Όλη η επικαιρότητα