Ηλεία

Εθελοντική αιμοδοσία στο Χελιδόνι: Ο «σπόρος» της προσφοράς κάρπισε

Με την πολύτιμη συνεργασία της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Γ.Ν Ηλείας – Ν.Μ Πύργου
Ακούστε το άρθρο

Με τη συγκέντρωση δεκατριών πολύτιμων μονάδων αίματος, ολοκληρώθηκε το  μεσημέρι της Κυριακής η εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Αγροτικού Ιατρείου Χελιδονίου.

Οι κάτοικοι, με την παρουσία και προσφορά τους ενίσχυσαν την «Τράπεζα Αίματος» του χωριού, από την οποία έχουν βοηθηθεί αρκετοί συνάνθρωποι μας που βρέθηκαν σε κίνδυνο.

Με την αιμοδοσία της Κυριακής, συμπληρώθηκαν τέσσερα χρόνια από την ενεργοποίηση της Τράπεζας Αίματος (σ.σ είχε ιδρυθεί το 2010), τον Αύγουστο του 2018. Έκτοτε, οι κάτοικοι του χωριού – εκ των οποίων αρκετοί νέοι – δίνουν το παρών με συνέπεια, στις δυο αιμοδοσίες ανά έτος που πραγματοποιούνται στο χωριό. Πολύτιμη όμως είναι και η συμβολή του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Γ.Ν Ηλείας – Ν.Μ Πύργου, αφού ακόμα και στις δύσκολες περιόδους της πανδημίας, όταν η συμμετοχή ήταν μικρή, δεν σταμάτησαν να στηρίζουν αυτή την προσπάθεια. Κι αυτή τους η επιμονή, σιγά-σιγά ενεργοποίησε – και συνεχίζει να ενεργοποιεί – και πάλι τους αιμοδότες, όχι μόνο του Χελιδονίου, αλλά και άλλων οργανωμένων Αιμοδοτικών Συλλόγων του νομού.

Έτσι, το πρωί της Κυριακής, οι εθελοντές υποβλήθηκαν σε ιατρικό έλεγχο από την Διευθύντρια της Υπηρεσίας Έλσα Ζαχαριαδάκη και αιμοδότησαν με τη φροντίδα των νοσηλευτών Γιώργου Βενιζέλου και Μαρίας Μενύχτα, συγκεντρώνοντας 13 πολύτιμες μονάδες αίματος. Αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες, καθώς κάτοικοι που δεν κατάφεραν να αιμοδοτήσουν την Κυριακή, θα το κάνουν απευθυνόμενοι στον Σταθμό Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου. Εκεί που μπορεί να απευθύνεται κάθε ευαισθητοποιημένος πολίτης ο οποίος επιθυμεί να αφιερώσει λίγο από τον χρόνο του και να δώσει λίγο αίμα για τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την προσπάθεια αυτή στηρίζει και η Εκκλησία, με τους πατ. Δημήτριο Αναγνωστόπουλο (εφημέριος του χωριού) και πατ. Παναγιώτη Σωτηρόπουλο (συνταξιούχος πια) να παροτρύνουν τους νέους να αιμοδοτούν, δίνοντας και οι  ίδιοι το παρών και τις ευλογίες τους σ’ αυτή την θεάρεστη προσπάθεια.

Όλη η επικαιρότητα