Εθελοντική αιμοδοσία χθες στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας – Πράξη αγάπης και ευαισθησίας

Πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης αποτελεί η εθελοντική αιμοδοσία, κάτι που το γνωρίζουν πολύ καλά στην Αμαλιάδα γι’ αυτό και χθες, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, διοργανώθηκε εθελοντική αιμοδοσία στο τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι στη δράση έστειλαν το δικό τους μήνυμα ζωής και παράλληλα έκαναν κάλεσμα, κυρίως στους νέους ανθρώπους, προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των εθελοντών αιμοδοτών έτσι ώστε να καλυφθούν και οι αυξημένες ανάγκες για αίμα που έχει η χώρα μας.

Συνδιοργάνωση

Η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε από το πρωί έως το βράδυ και την πρωτοβουλία είχαν η Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας- Τμήμα Αιμοδοσίας, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Κυττάρων Αίματος ‘Δίνω Ζωή’ και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Αμαλιάδας και συμμετείχαν ο δήμος Ήλιδας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας, ο Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας και οι Mototravellers Ilidas.

Το θετικό είναι ότι υπήρχε ανταπόκριση καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν αντιληφθεί ότι δίνοντας λίγο από το αίμα τους, μπορούν να σώσουν μια ζωή.

Επάρκεια

«Τιμάμε τον εθελοντή αιμοδότη, που σιωπηλά προσφέρει το δώρο της ζωής. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι το αίμα δεν αγοράζεται, δεν πωλείται, μόνο δωρίζεται και πρέπει να συμμετέχουν όλοι στις εθελοντικές αιμοδοσίες για να έχουμε επάρκεια σε αίμα. Στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τους νέους ανθρώπους να συμμετέχουν στην αιμοδοσία που είναι μία ανώδυνη διαδικασία» ανέφερε η γιατρός, υπεύθυνη του Τμήματος αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, Ιωάννα Σταυροπούλου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Θανάσης Θεοδόσης, επεσήμανε ότι ήταν υποχρέωση και καθήκον του Συλλόγου να συμμετάσχει και τόνισε ότι όλοι μπορούν να βρεθούν στην ανάγκη και να χρειαστούν αίμα, γι’ αυτό και πρέπει όλοι να γίνουν εθελοντές αιμοδότες.

Ουσιαστική χαρακτήρισε την δράση ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας Κώστας Τσαούσης, καθώς όπως είπε πρέπει να ευαισθητοποιηθούν κυρίως οι νέοι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν το σύνδρομο της άγνοιας κινδύνου και τους κάλεσε να πηγαίνουν στο τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου και να δίνουν αίμα, έτσι ώστε να συνδράμουν με αυτό τον τρόπο τον συνάνθρωπο.

Εκ μέρους του Συλλόγου ‘Δίνω Ζωή’ μίλησε ο Λεωνίδας Ρούμπας ο οποίος επεσήμανε ότι η χθεσινή αιμοδοσία διοργανώθηκε για να τιμηθεί ο ‘Εθελοντής αιμοδότης’ που απλώνει το χέρι του για να δώσει ζωή στον πάσχοντα και συνεχάρη όλους τους εθελοντές. «Η επάρκεια σε αίμα στην χώρα μας θα λυθεί μέσω της αλληλεγγύης, Χρειάζεται μόνο λίγο θάρρος» είπε χαρακτηριστικά.

Για τους διοργανωτές ακόμη και η συλλογή μίας μονάδας αίματος είναι σημαντική, εξίσου σημαντική όμως ήταν και η ανταπόκριση που υπήρξε χθες από εθελοντές, οι οποίοι άφησαν αισιόδοξα μηνύματα.