Εθελοντική αιμοδοσία και αφή φλόγας στην Αμαλιάδα

“Η φλόγα της ζωής είναι στο αίμα σου” είναι το σύνθημα της διήμερης δράσης στην Αμαλιάδα, στο πλαίσιο της 15ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας που διοργανώνουν οι Εθελοντές αιμοδότες της Ελλάδας.

Αύριο Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου η φλόγα περνά από την πόλη της Αμαλιάδας και ο δήμος Ήλιδας έχει διοργανώσει τελετή υποδοχής και αφής της φλόγας στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Λαζαράκη.

Παράλληλα, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

«Ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να το σκεφτόμαστε, να συγκεντρώσουμε το θάρρος, να ξεπεράσουμε το φόβο μας σχετικά με τις βελόνες, και δίνοντας αίμα όχι μόνο να βοηθήσουμε τους άλλους … αλλά να βοηθήσουμε και τους ίδιους μας τους εαυτούς. Η φλόγα της ζωής είναι στο αίμα σου!!!», είναι το μήνυμα για την συγκεκριμένη αιμοδοσία.

Την διοργάνωση έχει ο δήμος Ήλιδας με την συμμετοχή του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών του περιφερειακού τμήματος Αμαλιάδας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και την συμμετοχή του Συλλόγου ‘Δίνω Ζωή’. Οι εκδηλώσεις γίνονται υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.).