Ηλεία

Εθελοντική αιμοδοσία στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου: Προσφορά ζωής εδώ και 15 χρόνια …

Ακούστε το άρθρο

Για 15η συνεχόμενη χρονιά, ξεκίνησε το 2004, οργανώθηκε εθελοντική αιμοδοσία στο 6ο Δημοτικό σχολείο Πύργου, από την Τράπεζα Αίματος του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου “Άγιος Χαράλαμπος”, με τη συνεργασία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και της Διεύθυνσης του σχολείου, με πολύτιμους συνεργάτες το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου.

Για αυτή την πρωτοβουλία ο κ. Γιάννης Μαστρογιαννόπουλος διαχειριστής της τράπεζας αίματος του 6ου δημοτικού σχολείου «Άγιος Χαράλαμπος» τόνισε.

«Συνεχίζουμε από το 2004 για 15η συνεχόμενη χρονιά να επιτελούμε αυτό το έργο την εθελοντική αιμοδοσία για να μαζέψουμε πολύτιμες μονάδες αίματος για τους πάσχοντες συνανθρώπους μας. Ακόμη μια φορά όλα κύλησαν ομαλά με την χάρη του θεού έχουμε συγκεντρώσει ικανό αριθμό μονάδων αίματος και θα καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε τις μονάδες αίματος που έχουμε βάλει ως στόχο. Νέοι εθελοντές αιμοδότες, τα μέλη του συλλόγους μας, γονείς του 6ου δημοτικού αιμοδοτούν για τα παιδιά τους και τον εαυτό τους».

Ο κ. Γιώργος Αντωνόπουλος παλιός διευθυντής του 6ου δημοτικού σχολείου από την πλευρά του δήλωσε για την αιμοδοσία.

«Άλλη μια αιμοδοσία έγινε φέτος στον χώρο του 6ου δημοτικού σχολείου Πύργου, μια προσπάθεια που ξεκίνησε εδώ και 15 χρονιά, συνεχίζεται με επιτυχία χάρις στην στήριξη των γονέων αιμοδοτών, αλλά και των συμπολιτών μας. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία και πρέπει να γνωρίζει ο κάθε αιμοδότης, που ίσως να αναρωτηθεί γιατί να δώσω αίμα, ότι η φιάλη αίματος που θα δώσουμε μπορεί να χρειαστεί σε μας τους ίδιους, για την οικογένεια μας, για τα παιδιά μας, για τους γονείς μας. Και επιπλέον με μια φιάλη αίμα μπορούν να σωθούν τρεις ζωές. Εμείς ευχαριστούμε όλους τους αιμοδότες που στηρίζουν αυτή μας την προσπάθεια και ελπίζουμε ότι θα στείλουμε ένα μήνυμα στη νέα γένια να συνεχίσουν να στηρίζουν ακόμη περισσότερο την αιμοδοσία».

Όλη η επικαιρότητα