Ηλεία

Εθελοντική αιμοδοσία στο Δημ. Στάδιο Πύργου από την Γ.Γ. Αθλητισμού, τον δήμο Πύργου και το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Ακούστε το άρθρο

Συμμαχία ανθρωπιάς

Από τις 9:30 π.μ. μέχρι τις 1 μ.μ. σήμερα οι πολίτες της περιοχής μας θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν το πιο πολύτιμο δώρο στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.  Τις παραπάνω ώρες θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σταδίου Πύργου «Χαράλαμπος Βιλαέτης» εθελοντική αιμοδοσία για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών σε αίμα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο δήμος Πύργου παίρνει την «σκυτάλη» για την διοργάνωση της συγκεκριμένης δράσης (τελεί υπό την αιγίδα του), η οποία αποτελεί πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, το «Χαμόγελο του Παιδιού», και σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου.

Η αυξημένη ανάγκη για αίμα, η οποία γίνεται ακόμα πιο επιτακτική σε αυτόν τον αγώνα ενάντια στον κορωνοϊό, εντάχθηκε ως προτεραιότητα στη θεματολογία της διαδικτυακής καμπάνιας «Ζήσε Αθλητικά» του Υφυπουργείου Αθλητισμού. Προτεραιότητα όλων είναι η εντατικοποίηση δράσεων αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς της αθλητικής οικογένειας της χώρας, που αναδεικνύουν τις βασικές αξίες οι οποίες διέπουν τον αθλητισμό ως κοινωνική έκφραση.

Η συγκέντρωση μονάδων αίματος θα πραγματοποιηθεί στην Κινητή Μονάδα «Οδυσσέας» του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», η οποία θα βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο του Δημοτικού Σταδίου.

Σημειώνεται ότι, μεταξύ άλλων, η οικογένεια του Πανηλειακού στηρίζει τη δράση και καλεί όσους αθλητές και φίλους του Συλλόγου ενδιαφέρονται και επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εθελοντική αιμοδοσία.

Χθες στο Λάτσειο δημοτικό μέγαρο πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου για την συγκεκριμένη δράση.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος που τόνισε πως «Ο δήμος, το “Χαμόγελο”, η αιμοδοσία του νοσοκομείου Πύργου, συνεχώς διοργανώνουμε δράσεις που έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο και κυρίως τις υγειονομικές ανάγκες του. Ενισχύουμε την πρόληψη έχοντας γενικότερο στόχο την ανάπτυξη κοινωνικής πολιτικής.

Με το “Χαμόγελο” έχουμε πολύ καλή συνεργασία εδώ και χρόνια, θα υπογράψουμε αύριο (σ.σ. σήμερα), μνημόνιο συνεργασίας. Να τονίσω για μια ακόμα φορά ότι το αίμα δεν παρασκευάζεται και μοναδική πηγή είναι ο άνθρωπος – αιμοδότης. Η δράση στο Στάδιο είναι πολύ σημαντική, θα υπάρχει αιμοδοσία και πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής, ενώ θα συζητήσουμε και την περαιτέρω συνεργασία μας.

Είναι μια εποχή που οι ανάγκες ανθρώπων για βοήθεια έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και έχει να κάνει με την κρίση που βιώνουμε και είναι η ώρα κάθε άνθρωπος να αποδείξει ότι επάξια φέρει τον τίτλο του ανθρώπου. Θεωρώ ότι φορείς όπως η αιμοδοσία, το “Χαμόγελο” και άλλοι σύλλογοι αποδεικνύουν ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι και υπάρχει ακόμα διάθεση για βοήθεια».

Το μέλος του Δ.Σ. του «Χαμόγελου» Γιάννης Λαμπρόπουλος ανέφερε πως «Εδώ και είκοσι- πέντε χρόνια ο οργανισμός μας βρίσκεται δίπλα σε κάθε παιδί που έχει ανάγκη, δίπλα σε κάθε παιδί θύμα βίας, εξαφάνισης, που ζει σε συνθήκες φτώχιας, σε παιδιά με προβλήματα υγείας. Μόνο το 2019, 96.000 παιδιά βοηθηθήκαν ποιοτικά και ολιστικά.

Η αιμοδοσία στο Στάδιο αποτελεί μέρος ενός μεγάλου προγράμματος που ξεκινά το υπουργείο Αθλητισμού και την σκυτάλη παίρνει ο δήμος Πύργου. Θα κάνουμε μεγάλη αιμοδοσία σε συνεργασία με το νοσοκομείο Πύργου υπό την αιγίδα του δήμου και καλούμε τους πολίτες να έρθουν στην κινητή μονάδα αιμοληψίας του “Χαμόγελου”, τον “Οδυσσέα”, ένα πρωτόγνωρο όχημα – μονάδα ώστε σε αυτές τις δύσκολες στιγμής να συγκεντρώσουμε όσο πιο πολλές μονάδες αίματος. Εκ των προτέρων λέω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους. Μάλιστα παρουσία και του προέδρου του “Χαμόγελου” Νίκου Γιαννόπουλου θα υπογραφεί και μνημόνιο συνεργασίας με τον δήμο Πύργου κάτι που θα σημαίνει πολλά για το μέλλον».

Η διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας του νοσοκομείου Πύργου Κωνσταντίνα Πανέτα δήλωσε πως «Καλούμε όλους τους υγιείς πολίτες της περιοχής μας να έρθουν να αιμοδοτήσουν. Με τον τρόπο αυτό θα αποδείξουν την ευαισθησία τους στα παιδιά και στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη σε αίμα. Ευχαριστώ όλους όσοι στηρίζουν τη δράση καθώς έτσι μεταδίδεται η ιδέα της αιμοδοσίας στον κόσμο».

Ο υπεύθυνος του Γραφείου Εθελοντισμού του δήμου Πύργου Γιάννης Πλεμμένος σχολίασε ότι «Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε την κινητή μονάδα του “Χαμόγελου”. Περιμένουμε όλους τους εθελοντές αιμοδότες και όλους τους συλλόγους. Οι μονάδες που θα συγκεντρωθούν θα ενισχύσουν το νοσοκομείο Πύργου που έχει ανάγκη για αίμα».

Η κοινωνική λειτουργός του «Χαμόγελου» (και συντονίστρια της άμεσης κοινωνικής επέμβασης Πύργου) Κατερίνα Λιακοπούλου είπε ότι «Για ακόμα μια φορά το “Χαμόγελο”, ο δήμος και το Γενικό νοσοκομείο Ηλείας ενώνουν τις δυνάμεις τους για έναν καλό και ουσιαστικό σκοπό, μια δράση εθελοντικής αιμοδοσίας που υλοποιείται σε όλη την Ελλάδα. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι όσοι θελήσουν να συμμετάσχουν στην αιμοδοσία θα πρέπει να τηλεφωνήσουν στο 6936 531682, ώστε να προγραμματίσουν το ραντεβού τους προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και η ταυτόχρονη παρουσία πολλών εθελοντών. Ζητάμε απ’ όλους να είναι εκεί».

Τέλος η ειδική σύμβουλος του δημάρχου Πύργου σε θέματα Παιδείας, Χριστίνα Λαμπροπούλου, δήλωσε ότι «Όλοι μαζί στηρίζουμε την όμορφη αυτή δράση δίνοντας αίμα, το καλύτερο δώρο ζωής που ποτέ δεν γνωρίζουμε αν θα το έχουμε ανάγκη εμείς ή κάποιος δικός μας. Οι εθελοντές αιμοδότες παρακαλούνται να έχουν μαζί τους την ταυτότητά τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους».

Όλη η επικαιρότητα