Ηλεία

Εθελοντική Αιμοδοσία στο Δημοτικό Στάδιο του Πύργου

Ακούστε το άρθρο

Την Τετάρτη 10 Ιουνίου από τις 9:30 π.μ. μέχρι τις 1 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Στάδιο Πύργου «Χαράλαμπος Βιλαέτης» εθελοντική αιμοδοσία για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών σε αίμα, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Δήμος Πύργου παίρνει την «σκυτάλη» για την διοργάνωση της συγκεκριμένης δράσης, η οποία αποτελεί πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ενώ υλοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Πύργου και σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου «Ανδρέας Παπανδρέου».

Η αυξημένη ανάγκη για αίμα, η οποία γίνεται ακόμα πιο επιτακτική σε αυτό τον αγώνα ενάντια στον κορονοϊό, εντάχθηκε ως προτεραιότητα στη θεματολογία της διαδικτυακής καμπάνιας «Ζήσε Αθλητικά» του Υφυπουργείου Αθλητισμού. Προτεραιότητα όλων είναι η εντατικοποίηση δράσεων αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς της αθλητικής οικογένειας της χώρας, που αναδεικνύουν τις βασικές αξίες οι οποίες διέπουν τον αθλητισμό ως κοινωνική έκφραση.

Η συγκέντρωση μονάδων αίματος θα πραγματοποιηθεί στην Κινητή Μονάδα «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», η οποία θα βρίσκεται στο Δημοτικό Στάδιο Πύργου «Χαράλαμπος Βιλαέτης».

Σύσσωμη η οικογένεια του Πανηλειακού στηρίζει σταθερά κάθε παρόμοια αξιέπαινη δράση και καλεί όσους αθλητές και φίλους του Συλλόγου ενδιαφέρονται και επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εθελοντική αιμοδοσία να καλέσουν στο 6936531682, ώστε να προγραμματίσουν το ραντεβού τους προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και η ταυτόχρονη παρουσία πολλών εθελοντών.

Οι εθελοντές αιμοδότες παρακαλούνται να έχουν μαζί τους την ταυτότητά τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

Όλη η επικαιρότητα