Ηλεία

Εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κατακόλου: Νέες πολύτιμες μονάδες αίματος!

Ακούστε το άρθρο

Με 40 πολύτιμες μονάδες αίματος, ολοκληρώθηκε η 30η εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κατακόλου, ο οποίος διανύει τον 17ο χρόνο ζωής και προσφοράς στον πάσχοντά συνάνθρωπο. Το πιο σημαντικό ωστόσο στοιχείο, η διαρκή ανανέωση των μελών του και η ενεργοποίηση νέων ανθρώπων.

Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κατάστημα Κατακόλου, με τη συνδρομή του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου, που κάθε εβδομάδα βρίσκεται σε εξωτερικές αιμοληψίες, προκειμένου να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες του Νοσοκομείου και των ασθενών της Ηλείας σε αίμα, κάτι που γίνεται χάρη στην προσφορά των εθελοντών αιμοδοτών. Όλοι οι εθελοντές υποβλήθηκαν σε ιατρικό έλεγχο από την Συντονίστρια Διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας Κωνσταντίνα Πανέτα – Κωνσταντακοπούλου και αιμοδότησαν με τη φροντίδα της Προϊσταμένης του Σταθμού Γωγώς Παρασκευά και των νοσηλευτριών Βιβής Μιχαλακοπούλου και Ράνιας Μπαρλαμά.

«Τα παιδιά ας διώξουν τον φόβο…»

Η συμμετοχή των πολιτών και δη των νέων ανθρώπων, ήταν μεγάλη, γεγονός χαροποίησε ιδιαίτερα τους διοργανωτές, που πίστευαν πως, λόγω των αυξημένων πολιτιστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες, ενόψει Δεκαπενταύγουστου, η ανταπόκριση δε θα είναι η αναμενόμενη. «Η συμμετοχή του κόσμου είναι πολύ μεγάλη – και κυρίως νέων ανθρώπων – κι αυτό δηλώνει ότι τα νέα παιδιά ευαισθητοποιούνται.  Θέλω να παροτρύνω τους νέους ανθρώπους, να διώξουν τον αδικαιολόγητο φόβο και, την αγάπη που έχουν για τον συνάνθρωπο, να την κάνουν πράξη, δίνοντας αίμα, προσφέροντας ζωής», είπε χαρακτηριστικά ο εφημέριος Κατακόλου και πρόεδρος του Συλλόγου, πατ. Παναγιώτης Αθανασόπουλος, που δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Σταθμού Αιμοδοσίας, τους εθελοντές αιμοδότες που αποτελούν την κινητήρια δύναμη, ενώ ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε και στους αντιδημάρχους Πύργου Βασίλη Σεϊντή και της Δ.Ε Ωλένης Σωτήρη Γεωργόπουλο που αιμοδότησαν για τον Σύλλογο του Κατακόλου.

«Τονωτική ένεση…»

«Τονωτική ένεση» για τον Σταθμό Αιμοδοσίας, χαρακτήρισε τις εθελοντικές αιμοδοσίες των Συλλόγων της Ηλείας η κα Πανέτα, αφού το αίμα που συγκεντρώνεται από αυτές γίνεται η «πρώτη ύλη» – όπως είπε – για να μπορέσει ο Σταθμός να βοηθήσει τους ασθενείς που χρειάζονται αίμα. Κι αυτοί, είναι πολλοί, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Γι’ αυτό και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τόσο τον εφημέριο Κατακόλου πατ. Παναγιώτη για τον δραστήριο σύλλογο που έχει δημιουργήσει και όλους τους αιμοδότες, αφού χάρη στη συνδρομή τους, αντιμετωπίζονται οι δύσκολες περίοδοι με αυξημένες ανάγκες σε αίμα. Μια από αυτές, είναι αυτή που διανύουμε τον Αύγουστο, με πολλά περιστατικά, πολλές αιμορραγίες. «Αν όλοι όσοι μπορούν να αιμοδοτήσουν, έρχονται μια ή δυο φορές τον χρόνο, τότε θα έχουμε επάρκεια σε αίμα», κατέληξε η κα Πανέτα.

Όλη η επικαιρότητα