Life Ηλεία

Εθελοντής Αιμοδότης: Ο Σπουδαίος ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Ακούστε το άρθρο

   Υπάρχουν σπουδαίοι άνθρωποι ανάμεσά μας!!! Άνθρωποι άγνωστοι κι ανώνυμοι για τους πολλούς…Για το Τμήμα Αιμοδοσίας της Ν.Μ Πύργου του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, που τους γνωρίζουμε, είναι Άνθρωποι γελαστοί, με μεγάλη καρδιά! Πρόθυμοι να προσφέρουν ένα μικρό κομμάτι του εαυτού τους! Κι αν ένα χαμόγελο απαλύνει τον πόνο, λίγο από το αίμα τους, χαρίζει ζωή!!!

Δεν συνειδητοποιούμε εύκολα τη σημασία αυτής της πράξης. Οι εθελοντές Αιμοδότες όμως, δε στέκονται μόνο στα λόγια, στις διαπιστώσεις, στο τί να φταίει άραγε… Κάνουν πράξη το βαθύ αίσθημα ευθύνης που τους διακατέχει και αιμοδοτούν τακτικά, από μια έως τρεις φορές το χρόνο, χωρίς να κουράζονται! Απεναντίας, στενοχωριούνται αφάνταστα αν για κάποιο, προσωρινό λόγο, δεν επιτρέπεται να δωρίσουν αίμα.

Κατά ένα περίεργο τρόπο, το να δίνεις λίγο από το αίμα σου, σε ανανεώνει, σε κάνει πιο γερό, πιο δυνατό! Είναι το απερίγραπτο αίσθημα ευφορίας που νιώθει μέσα του ο αιμοδότης κάθε φορά που δίνει αίμα! Νιώθει ήρωας! Και είναι ήρωας, όταν από τη δικιά του τη ζωή, δίνει ζωή στο συνάνθρωπο, χωρίς να ζητά αντάλλαγμα.

Η πατρίδα τιμά τον Άγνωστο ήρωα στρατιώτη που χάθηκε στο πεδίο της μάχης για τη σωτηρία της πατρίδας του!

Η Αιμοδοσία τιμά σήμερα, Παγκοσμίως, τον Άγνωστο Εθελοντή Αιμοδότη που ζει ανάμεσά μας, το σπουδαίο αυτόν Άνθρωπο, που μάχεται καθημερινά για να κρατηθούν κι άλλοι στη ζωή!

   Εκ μέρους του δικού μας Τμήματος Αιμοδοσίας, σας ευχαριστούμε από καρδιάς κι ευχόμαστε χρόνο με το χρόνο, μεταλαμπαδεύοντας το μήνυμα «ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΙΜΑ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ»,  να ακολουθούν κι άλλοι το παράδειγμά σας, για να γίνουμε ακόμα πιο πολλοί!    

Όλη η επικαιρότητα