Εθελοντισμός καθαρισμός σε Παλούκι – Κουρούτα – Μαραθιά

Με σύνθημα: Για καθαρότερες παραλίες…

Εθελοντικός καθαρισμός στις παραλίες του δήμου Ήλιδας,  πραγματοποιήθηκε χθες  με πρωτοβουλία του Συμβουλίου  Κοινότητας του Δήμου Ήλιδας και σε συνεργασία με τον Εξωραϊστικό Σύλλογο «Ο Άγιος Αθανάσιος» Κουρούτας.

Το ραντεβού ήταν για τις 8.30 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Κουρούτας και πράγματι η ανταπόκριση του κόσμου ήταν θετική. Ο καθαρισμός έγινε κατά μήκος της παραλίας Παλούκι -Κουρούτα και Μαραθιά.

Στην πρόσκληση του συμβουλίου ανταποκρίθηκαν φορείς, εκπρόσωποι συλλόγων  και πολίτες και συμμετείχαν μέχρι τις 12 το μεσημέρι σε αυτή την σημαντική για το περιβάλλον πρωτοβουλία.

«Αν σας ενοχλεί το θέαμα των απορριμμάτων που κάποιοι αφήνουν πίσω τους στις παραλίες μας, οι πλαστικές σακούλες,  τα δεκάδες πλαστικά ποτήρια και μπουκάλια, οι φυτεμένες γόπες στην άμμο  και πολλά άλλα που μολύνουν τις ακτές μας και δεν μας επιτρέπουν ν΄ απολαμβάνουμε τις όμορφες παραλίες μας,  τότε πάρτε την κατάσταση… στα χέρια σας. Είναι για όλους μας μια ευκαιρία να εκφράσουμε  την ευαισθησία μας για το θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον του Δήμου μας» δήλωσε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου  Δημήτρης Παναγιωτάρας στην «Πατρίς» .

Ο Γιώργος Ηλιόπουλος μέλος του ΤΣ Αμαλιάδας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης διοργανώσαμε αυτή τη δράση , κάναμε κάλεσμα στον κόσμο  και η ανταπόκριση είναι θετική. Θα καλύψουμε ένα κομμάτι της παραλίας μας αρκετά μεγάλο από Παλούκι μέχρι και Μαραθιά. Αν δεν το καταφέρουμε όλο το κομμάτι σήμερα θα κατέβουμε και άλλη μια φορά. Έχουμε την υγειονομική κάλυψη του Ερυθρού Σταυρού, της Ομάδας των Εθελοντών της Πολιτικής Προστασίας  του Δήμου Ήλιδας, έχουμε φροντίσει και για τον τρόπο που θα απομακρυνθούν οι σακούλες σκουπιδιών και πιστεύουμε ότι το μεσημέρι δεν θα υπάρχει σκουπίδι στο ωραιότερο κομμάτι της μεγάλης παραλίας μας. Η παραλία είναι πηγή ζωής και θα πρέπει κάθε φορά που πηγαίνουμε σε παραλία να παίρνουμε μαζί μας τα απορρίμματά μας»

Αναμνηστική φωτογραφία λίγο πριν την εκκίνηση της δράσης

Ο πρόεδρος και το μέλος του ΤΣ Αμαλιάδας κ.κ. Δημήτρης Παναγιωτάρας και Γιώργος Ηλιόπουλος.

Φυσικά το παρών έδωσε και ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας