Αθλητισμός

Εθνική Ελλάδας: Με τρία πάει… Βραζιλία! (3-1 τη Ρουμανία)

233926.jpg
Ακούστε το άρθρο

Η Εθνική μας ομάδα είναι με το ένα πόδι στη Βραζιλία!

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος επικράτησε 3-1 της Ρουμανίας στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης» με τον Κώστα Μήτρογλου να είναι και πάλι ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Ο Έλληνας επιθετικός σκόραρε δύο φορές, με τον Σαλπιγγίδη να είναι ο άλλος σκόρερ.

Με εννέα παίκτες, λόγω αποβολής των Λάζαρ και Ρατ, οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι ισοφάρισαν προσωρινά με τον Στάνκου, αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα.

Την ερχόμενη Τρίτη, ο επαναληπτικός στο Βουκουρέστι, με την Εθνική μας, να είναι μια ανάσα μακριά από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Το ματς:

Σε διπλά παιχνίδια, κοιτάς πρώτα την άμυνα και στη συνέχεια ψάχνεις το γκολ. Αυτό προσπάθησε να κάνει και η Εθνική μας. Στην πρώτη, ουσιαστικά, φάση που της παρουσιάστηκε άνοιξε το σκορ με τον συνήθη ύποπτο. Ο Μήτρογλου… «χτύπησε» και πάλι και η ομάδα του Σάντος, είχε από νωρίς αυτό που ήθελε. Μία ολιγωρία του Τοροσίδη και μια κακή εκτίμηση του Καρνέζη όμως, έβαλαν ξανά τους Ρουμάνους στο παιχνίδι, σκοράροντας και ένα γκολ που θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο.

Η ελληνική απάντηση ήταν άμεση. Βασικά… πιο άμεση δεν γινόταν. Στην επόμενη φάση, ο Τοροσίδης διορθώνει εμφατικά την προηγούμενη «γκέλα» δίνει έτοιμο γκολ στον Σαλπιγγίδη, ο οποίος κάνει την προβολή και ξαναβάζει την Εθνική στο δρόμο της νίκης. Από εκεί και πέρα, οι παίκτες του Σάντος έδωσαν χώρο στους Ρουμάνους, έψαξαν την κόντρα και πήγαν στα αποδυτήρια με το προβάδισμα να είναι στα δικά τους χέρια.

Στο δεύτερο μέρος αλλαγές δεν υπήρχαν. Η Ελλάδα συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, περίμενε χαμηλά, κοντά στην εστία της και έψαχνε τις κόντρες, οι οποίες έμοιαζαν να έρχονται όμως, δύσκολα. Αυτό μέχρι ο Μήτρογλου να σκοράρει και να κάνει το 3-1και να φέρει την «κυανόλευκη» ένα βήμα πιο κοντά στο… Ρίο. Ο δείκτης του σκορ θα μπορούσε να ανέβει εάν και εφόσον οι διεθνείς ήταν πιο προσεκτικοί, οι οποίο, ωστόσο, από ένα σημείο και μετά είχαν το νου τους στο αμυντικό κομμάτι.

Τα λεπτά κυλούσαν, η Εθνική κρατούσε μια σπουδαία νίκη, η οποία ερχόταν πολύ πιο εύκολα απ’ όσο θα περίμενε κανένας. Όλα έφταναν στο τέλος τους και οι Ρουμάνοι μας έκαναν και δύο… δώρα. Οι Λάζαρ και Ρατ έχασαν σε δύο φάσεις την ψυχραιμία τους, πήραν από μία κόκκινη κάρτα και ο Πιτούρκα έχει δύο νέους πονοκεφάλους ενόψει της αναμέτρησης της Τρίτης. Το τελευταίο σφύριγμα του Προένσα έδωσε το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς και φυσικά έφερε την αγαπημένη μας «γαλανόλευκη» κοντά στο να… επιβιβαστεί για Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Κατσουράνης (86’ Σάμαρης), Τζιόλης, Μανιάτης (77’ Καραγκούνης), Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Μήτρογλου (80’ Γκέκας).

Στον πάγκο: Καπίνο, Σηφάκης, Τζαβέλλας, Μανωλάς, Βύντρα, Χριστοδουλόπουλος, Νίνης, Φορτούνης, Ταχτσίδης.

Ρουμανία (Βίκτορ Πιτούρκα): Λόμποντ, Ματέλ, Γκοϊάν, Γκάρντος, Ρατ, Μπουρτσεάνου (75’ Λάζαρ), Κότσιτς, Στάνκου, Τανάσε (86’ Μαξίμ), Τόρχε (75’ Γκρόζαβ), Μαρίκα.

Στον πάγκο: Λούτσιν, Παντελίμον, Γκριγκορέ, Λατοβλέβιτσι, Νικολίτα, Γκάμαμ, Νικουλάε, Χόμπαν, Κεσερού.

Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)
Βοηθοί: Μπερτίνο Μιράντα (Πορτογαλία), Χοσέ Τιάγκο (Πορτογαλία)
Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης»

πηγή:sport-fm.gr

Όλη η επικαιρότητα