Εθνικό Σύστημα Υγείας

Εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες ένα απαράδεκτο γεγονός εις βάρος ενός από τους σοβαρότερους θεσμούς της πολιτείας και έχει να κάνει με τον διορισμό Διοικητών των Νοσοκομείων του ΕΣΥ, προφανώς σύμφωνα με τις διατάξεις κάποιου σχετικού νομοθετήματος, που πιθανόν προβλέπει διάφανες και καθαρές διαδικασίες, αλλά όμως αυτές οι διαδικασίες καταστρατηγούνται βάναυσα και απροκάλυπτα.

Γιατί κ. Πρωθυπουργέ επιτρέπετε τους κομματικούς διορισμούς Διοικητών στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, γιατί στραπατσάρετε και εσείς κ. Πρωθυπουργέ το Εθνικό Σύστημα Υγείας και επιτρέπετε να διορίζονται ως Διοικητές, άνθρωποι άσχετοι με διοίκηση επιχειρήσεων και οργανισμών, αλλά συνταξιούχοι στρατιωτικοί, δημόσιοι υπάλληλοι, υπέργηροι και απόμαχοι και με ιδιαίτερο προσόν όλοι μα όλοι κύριε την κομματική ταυτότητα του κόμματός σας, ή την συμπάθεια προς το κόμμα σας.

Δεν θεωρούμε σκόπιμο να αναφερθούμε σε ονόματα και περιοχές, άλλωστε έχουν ήδη αναφερθεί πολλές περιπτώσεις , γνωρίζουμε όμως, όπως πιστεύουμε ότι γνωρίζετε και εσείς και άρα εγκρίνετε, ότι τα  Κρατικά Νοσοκομεία έχουν ανάγκη από Manangers και όχι από υποτακτικούς στο κόμμα σας και στους κομματάρχες σας.

Δεν βλέπετε κύριε ότι το ΕΣΥ ολισθαίνει πολύ γρήγορα  και έχει ανάγκη από Διοικήσεις και Διοικητικά Συμβούλια εξειδικευμένα στην Διοίκηση και Διαχείριση  τόσο ευαίσθητων κρατικών μονάδων, που έχουν να κάνουν με την υγεία των πολιτών, με την υγεία μας κύριε, ημών των απλών πολιτών της χώρας μας, που δεν έχουν την δυνατότητα και τα ταμεία τους δεν καλύπτουν προσφυγή στον ιδιωτικό τομέα ή στο εξωτερικό.

Και εσείς κ. Αρχηγέ της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, μέχρι πρόσφατα κ. Πρωθυπουργέ, μην επιχαίρεστε με τα τερτίπια της Κυβέρνησης, γιατί και εσείς είχατε διορίσει τους κομματικούς σας και είχατε κάνει τα δικά σας τερτίπια, όπως ακριβώς και η σημερινή δεξιά, τα ίδια κύριε και εσείς που αυτοπροσδιορίζεστε  ως αριστεροί και επιμένετε, παρότι εφαρμόσατε τα τελευταία χρόνια της διακυβέρνησής σας σκληρή δεξιά πολιτική, με μνημόνια, περικοπές μισθών και συντάξεων και βέβαια, σκληρό μαστίγωμα του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Χάθηκαν κύριοι οι χιλιάδες επιστήμονες, της Διοίκησης, της Επικοινωνίας, των Οικονομικών και άλλων σχετικών ειδικοτήτων από Πανεπιστήμια, Κολλέγια, με εμπειρίες, με πρακτικές εκπαιδεύσεις, αλλά και πρωτάρηδες κύριοι, επιστήμονες δυνατοί όμως, που εργάζονται ως διανομείς φαγητών, ή αναχωρούν για το εξωτερικό;

Γιατί αφήνετε τον πιο σοβαρό θεσμό της πολιτείας, το ΕΣΥ κύριοι, να φθίνει καθημερινά και γιατί δεν ρωτάτε στην πιάτσα να μάθετε για τα χάλια του, παρά μόνο δίδεται απόλυτη αξία και σημασία στους υποτακτικούς σας Διοικητές και Διοικητικά Συμβούλια, με τις παχυλές αμοιβές οι Διοικητές, που σας ενημερώνουν μόνον με αυτά που θέλετε να ακούσετε, για να παραμένουν στις θέσεις τους;

Τολμήστε λοιπόν κύριοι, αναθέστε στην Βουλή και στηρίξτε την ψήφιση ενός νόμου, αν δεν υπάρχει και βάλτε δικλείδες τήρησής του, ώστε επιτέλους να τελειώσει το κομματικό παιγνίδι εις βάρος της Υγείας των πολιτών και ακόμη να τελειώσει ο ευτελισμός και η απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.-