Ηλεία

Αίτημα για μοριοδότηση λόγω σεισμών για τους μαθητές Γ’ Λυκείου στους δήμους Πηνειού και Ανδραβίδας – Κυλλήνης

Ακούστε το άρθρο

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης , στο Δημαρχείο Λεχαινών στην οποία συμμετείχαν όλοι οι πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Λυκείων των Δήμων Πηνειού και Ανδραβίδας Κυλλήνης , οι διευθυντές και Διευθύντριες των σχολείων αυτών και πάρα πολλοί γονείς. Από πλευράς Δήμων έδωσαν το παρόν ο Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Ναμπίλ Ιωσήφ  Μοραντ , οι Αντιδήμαρχοι Μίγκος Ανδρέας και Παλαιολόγος Χρήστος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαφειρόπουλος Χρήστος,από το Δήμο Πηνειού ο Αντιδήμαρχος Γεωργόπουλος Διονύσιος.

Στη σύσκεψη συμμετείχε ο Προέδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας  Αθανασόπουλος Τρύφωνας.

Ραντεβού με τον υπουργό

Οι σύλλογοι των γονέων ,οι διευθυντές και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ εξέθεσαν το θέμα της μοριοδοτησης των μαθητών της Γ Λυκείου των Δήμων Πηνειού και Ανδραβίδας Κυλληνης,οι οποίοι δοκιμάζονται από τις σεισμικές δονήσεις πράγμα που δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στην σωστή προετοιμασία τους για τις εξετάσεις που αρχίζουν στις 7 Ιουνίου.Ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι  συμφωνήσαν απόλυτα με το αίτημα των συλλόγων γονέων και υποσχέθηκαν να προωθήσουν άμεσα το θέμα στο Υπουργείο Παιδείας και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς . Μάλιστα συμφωνήθηκε να κλειστεί ραντεβού με τον Υπουργό Παιδείας στο οποίο θα μεταβεί αντιπροσωπεία γονέων και αιρετών ,με λεωφορείο του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης για να υποστηρίξει το αίτημα.

Ψήφισμα

Στη συνέχεια συντάχθηκε το παρακάτω ψηφισμα-αιτημα που θα αποσταλεί στον Υπουργό Παιδείας ,στους Βουλευτές του Νομού, στον Περιφερειάρχη ,στον Διευθυντή Εκπαίδευσης και στον Τύπο .

Το κείμενο αναφέρει τα εξής:  «Οι γονείς  των μαθητών της Γ Λυκείου των Λυκείων των Δήμων Πηνειού και Ανδραβίδας Κυλλήνης.Προς τον Υπουργό Παιδείας – Θρησκευμάτων κ . Κωνσταντίνο Γαβρόγλου Αξιότιμε , κ. Υπουργέ όλοι εμείς οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών – υποψήφιων πανελλαδικών εξετάσεων 2019 ΕΠΑΛ, ΓΕΛ και Μουσικού , οι οποίοι κατοικούν στο δήμο Ανδραβίδας –Κυλλήνης και Πηνειού του νομού Ηλείας έπειτα από συγκέντρωση και ανταλλαγή προβληματισμού, καταλήξαμε στα εξής 1) Εδώ και ένα μήνα η περιοχή ταλαιπωρείται από δεκάδες σεισμικές δονήσεις , και δεν ξέρουμε για πόσο διάστημα ακόμα θα διαρκέσει ,γεγονός που αναστατώνει τα παιδιά μας, τα  φοβίζει    και δεν τα  αφήνει να ξεκουραστούν κατά τις νυχτερινές ώρες ή τα διακόπτει στη διάρκεια  της  μέρας από την προετοιμασία τους για τις εξετάσεις. Επίσης σας είναι ήδη γνωστό ότι τα σχολεία είναι κλειστά ήδη δυο μέρες   και υπάρχει απόφαση για αύριο 17/5/2019 . 2) Υπό αυτές τις συνθήκες και γνωρίζοντας πολύ καλά την ευαισθησία σας σε ότι  αφορά την βιολογική και   ψυχολογική ισορροπία των μαθητών , το ενδιαφέρον σας για την πρόοδο τους καθώς επίσης και την ανάλογη αντιμετώπιση σε Λευκάδα και  Μύτικα , Κω, Χίο, Λέσβο, Κεφαλονιά και πιο πρόσφατα στη Ζάκυνθο σύμφωνα με το άρθρο 51 του νόμου    4264/2014 ζητάμε την μοριοδότηση των μαθητών της Γ΄ Τάξης  ΓΕΛ , ΕΠΑΛ, και Μουσικού , που κατοικούν στους δυο δήμους , είτε φοιτούν στα σχολεία των δήμων,  είτε φοιτούν σε άλλα σχολεία εκτός δήμων. Ως γονείς και κηδεμόνες των μαθητών εκφράζουμε την ελπίδα και συγχρόνως τη βεβαιότητα , ότι θα ληφθούν υπόψη οι προβληματισμοί και το αίτημα μας , δεδομένης της ιδιότητας του πανεπιστημιακού δασκάλου, του υπουργού Παιδείας και της εκπεφρασμένης ευαισθησίας σας σχετικά με τη νεολαία.

Με εκτίμηση οι γονείς – κηδεμόνες  των μαθητών  των Λυκείων των Δήμων Πηνειού και Ανδραβίδας Κυλλήνης”

Όλη η επικαιρότητα