Ηλεία

Έτοιμη η μελέτη για υγροδότηση της Βουπρασίας – Στα 10 εκατ. ευρώ το κόστος επέκτασης δικτύου – σύνδεσης

Η υδροδότηση της Βουπρασίας με καθαρό και άφθονο νερό από το διυλιστήριο του Πηνειού ήταν στις προτεραιότητες του Ναμπίλ Μοράντ από την ημέρα που ανέλαβε το δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης. Σήμερα το θέμα βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Όπως είναι γνωστό ο δήμος είχε αναθέσει σε μελετητικό γραφείο την εκπόνηση μελέτης για την ύδρευση της Βουπρασίας από το διυλιστήριο του Φράγματος του Πηνειού.

Η μελέτη είναι έτοιμη και το κόστος που έχει προυπολογισθεί για την επέκταση του δικτύου και την σύνδεση είναι 10.000.000 ευρώ. Το επόμενο βήμα λοιπόν, που είναι και το πλέον σημαντικό είναι, να υποβληθεί για υλοποίηση μέσω ΕΣΠΑ ή κάποιου αντίστοιχου προγράμματος χρηματοδότησης ώστε να γίνει εφικτή η σύνδεση και υδροδότηση όλων των χωριών της Βουπρασίας, μέσω δεύτερου αγωγού από το φράγμα και έτσι να εκπληρωθεί το όραμα της Δημοτικής Αρχής για ύδρευση χωρίς προβλήματα που αποτελεί και πάγιο αίτημα των κατοίκων της Βουπρασίας επί πολλές δεκαετίες.

Και η αλήθεια είναι ότι τα προβλήματα με την υδροδότηση σε όλα τα χωριά της Βουπρασίας είναι έντονα. Η Αετορράχη και η Δάφνη τους καλοκαιρινούς μήνες στερούνται το φυσικού αγαθού με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Όμως μεγάλο είναι το πρόβλημα και με την υδροδότηση του Κάστρου και της Κυλλήνης. Οι γεωτρήσεις δεν επαρκούν ενώ το δίκτυο ειδικά στο Κάστρο είναι πεπαλαιωμένο. Στόχος της δημοτικής αρχής του Ναμπίλ Μοράντ είναι οι δύο αυτές περιοχές να υδροδοτηθούν από το Φράγμα.

Σήμερα από το διυλιστήριο υδροδοτούνται οι περιοχές Σταφιδόκαμπος, Ανδραβίδα, Λεχαινά, Μυρσίνη και Στρούσι. Στη Μυρσίνη τις τελευταίες μέρες έχει παρουσιαστεί μεγάλο πρόβλημα στην ποιότητα του νερού.

Όλη η επικαιρότητα