Ηλεία Πολιτισμός

Έτοιμο το θέατρο Φλόκα για το Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών

Ακούστε το άρθρο

Σε έργα ανακαίνισης, συντήρησης και ευπρεπισμού στο θέατρο Φλόκα προχώρησε ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας ενόψει της έναρξης του Διεθνούς Φεστιβάλ Τεχνών, το προσεχές Σάββατο 25 Ιουλίου, με τη μεγάλη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, κ. Παναγιώτης Φλέσσας, αναφερόμενος στα έργα, τόνισε: «Οι κύριες παρεμβάσεις που έλαβαν χώρα στο θέατρο Φλόκα αφορούν κυρίως τη λειτουργικότητα και τον ευπρεπισμό του έτσι ώστε να είναι αντάξιο του ονόματος της Ολυμπίας και των παραστάσεων – δράσεων που θα πραγματοποιηθούν μέσα σ’ αυτό. Έτσι λοιπόν οι βασικές παρεμβάσεις στο φωτισμό, στα επιχρίσματα, στις επιδιορθώσεις των υδραυλικών συστημάτων, στην αντικατάσταση υαλοπινάκων και ξύλινων κατασκευών, σε συνδυασμό με την επιδιόρθωση βανδαλισμών που είχαν γίνει, έκαναν το θέατρο ξανά έτοιμο προς χρήση».

«Κάθε χώρος πολιτισμού που εκσυγχρονίζεται και αναβαθμίζεται προστίθεται στην εικόνα του τόπου που κάνει βήματα προς το μέλλον, αναδεικνύοντας το παρελθόν του. Ήταν χρέος μας να αναδείξουμε το εμβληματικό αυτό θέατρο, που αποτελεί πραγματικό στολίδι για το Δήμο μας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης, κ. Δημήτρης Κωσταριάς, επισημαίνοντας την βούληση της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει και σε έργα περαιτέρω ανάδειξης του θεάτρου, καθώς τα σχέδια διεύρυνσης του Φεστιβάλ, στο προσεχές μέλλον, είναι ιδιαίτερα φιλόδοξα. Ο κ. Κωσταριάς μαζί με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ, κ. Θοδωρή Αμπαζή, καθόρισαν και τα περί ταξιθεσίας και διάταξης των θεατών, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης για τον κορονοϊό.

Όλη η επικαιρότητα