Ηλεία

Ετήσια άσκηση Π.Υ. Αμαλιάδας: Συναγερμός για πυρκαγιά σε βιομηχανική μονάδα! (ΦΩΤΟ)

Ακούστε το άρθρο

Συναγερμός σήμανε χθες το πρωί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας, μετά το τηλεφώνημα για εκδήλωση πυρκαγιάς σε βιομηχανική μονάδα τυποποίησης και συσκευασίας αγροτικών προϊόντων.

Συγκεκριμένα αφορούσε την βιομηχανική μονάδα ‘ILIS PARASKEYOPOULOS QUALITY FOODS S.A.’ του κ. Αντώνη Παρασκευόπουλου στην Τοπική Κοινότητα Χαβαρίου και η Πυροσβεστική Υπηρεσία τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το συμβάν.

Το συμβάν

Τόσο το τηλεφώνημα βέβαια όσο και το σενάριο εκδήλωσης πυρκαγιάς εντάσσονται στο σενάριο που είχε καταρτιστεί για την πραγματοποίηση της ετήσιας άσκησης ετοιμότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας!…

Ευτυχώς δεν υπήρξε καμία πυρκαγιά, ωστόσο όλα έγιναν σύμφωνα με το σενάριο προκειμένου να διαπιστωθεί το επίπεδο ετοιμότητας των πυροσβεστών, καθώς και η συνεργασία με την ομάδα πυροπροστασίας της βιομηχανικής μονάδας.

Σύμφωνα με το σενάριο που είχε καταρτιστεί, χθες το πρωί εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο χώρο αποθήκευσης υλικών συσκευασίας της βιομηχανίας λόγω βραχυκυκλώματος της ηλεκτρικής εγκατάστασης. Λόγω της φύσης των καιόμενων υλικών είχε γεμίσει ο χώρος με καπνούς και ένας εργαζόμενος στο χώρο αποθήκευσης έχασε τις αισθήσεις του.

Στο σημείο έφθασαν άμεσα τρία πυροσβεστικά οχήματα και οι πυροσβέστες προχώρησαν κανονικά σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες, σαν να ήταν πραγματικό το συμβάν, και αφού διέσωσαν το λιπόθυμο άτομο και έσβησαν την πυρκαγιά, η άσκηση θεωρήθηκε λήξασα.

Επικεφαλής της κατάσβεσης ήταν ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας, επιπυραγός Κωνσταντίνος Χριπάτσιος, ενώ αξιολογητής ήταν ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Κατσαριώτης, ο οποίος δήλωσε ότι η άσκηση στέφθηκε με επιτυχία.

 

Επελέγη η Αμαλιάδα

Ανάλογες ασκήσεις πραγματοποιούνται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, σύμφωνα με τις διαταγές του Αρχηγείου, εν όψει της αντιπυρικής περιόδου που ξεκινά την 1η Μαΐου.

Αν, και φέτος δυστυχώς καταγράφονται πολλές πυρκαγιές το τελευταίο διάστημα στο νομό και σύμφωνα με τον κ. Χριπάτσιο, αυτό οφείλεται στην έλλειψη προσοχής και στην μη λήψη μέτρων πυροπροστασίας κατά την καύση ελαιόκλαδων.

Ο κ. Χριπάτσιος έδωσε και είδηση χθες, καθώς προγραμματίστηκε από την περιφερειακή διοίκηση η ετήσια άσκηση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας να διεξαχθεί στην Αμαλιάδα στις 8 Μαΐου, κοντά στην περιοχή που κάηκε πέρυσι, και θα έχει την ονομασία «Δια πυρός».

Όλη η επικαιρότητα