Εκλογές

Έτοιμη για την εκλογική μάχη της Ηλείας η Νέα Δημοκρατία

node.jpg
Ακούστε το άρθρο

Τα στελέχη και οι βουλευτές Ηλείας της ΝΔ συνεδρίασαν χθες, στα γραφεία του κόμματος στον Πύργο, και έδωσαν το σύνθημα για την έναρξη της προεκλογικής μάχης.

Πλέον, και επισήμως, όλοι θα ριχτούν σε ένα δύσκολο αγώνα, για να πετύχουν το στόχο, που συμφώνα με τους ίδιους, είναι η νίκη της ΝΔ στις 25 Ιανουαρίου.

Η συζήτηση περιελάμβανε έναν απολογισμό του κυβερνητικού έργου, καθώς και την προεκλογική τακτική, που θα ακολουθήσουν. Τα διλήμματα είναι σαφή και ξεκάθαρα και πρόκειται να τεθούν στους ψηφοφόρους εντός των ημερών. Αυτά θα περιλαμβάνουν τη σταθερότητα, την ομαλότητα, το εθνικό συμφέρον αλλά και την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Οι παρουσία πολλών στελεχών αλλά και των βουλευτών Αυγερινοπούλου, Κοντογιάννη και Μαρίνου, δείχνει ότι είχαν γίνει εδώ και εβδομάδες πολλές διεργασίες και διαβουλεύσεις στο παρασκήνιο, αφού η κυβέρνηση δε φαινόταν ικανή να συγκεντρώσει τους 180 βουλευτές για την εκλογή του Σταύρου Δήμα.

Όπως τονίστηκε στη σύσκεψη, ο ελληνικός λαός δεν ήθελε τις εκλογές, πράγμα που φάνηκε μέσα από τις δημοσκοπήσεις όλο το τελευταίο διάστημα, αλλά προτιμούσε τη σταθερότητα και τη σιγουριά.

Επιπλέον, δόθηκε οδηγία σε όλα τα στελέχη που θα βγουν στην πρώτη γραμμή και θα έχουν δημόσιο λόγο, είναι να τηρούν χαμηλούς τόνους, με σοβαρότητα και να μην πέφτουν σε στείρα αντιπαράθεση με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και να προτάσσουν το εθνικό συμφέρον, που απαιτεί συνεννόηση και συναίνεση.

 

 

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Φυσικά, δεν παρέλειψαν να εξαπολύσουν σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως σ’ αυτές τις κρίσιμες ώρες έβαλε πάνω απ’ όλα το κομματικό του συμφέρον, παρασυρόμενος από την προοπτική εξουσίας. Τον κατηγόρησαν ακόμη για λαϊκισμό και για ψεύτικες υποσχέσεις.

Οι βουλευτές, πέραν του Κώστα Τζαβάρα που απουσίαζε, αλλά και ο εκ νέου υποψήφιος Θόδωρος Βλαγκούλης υπογράμμισαν πως αυτή η πολιτική αβεβαιότητα θέτει σε κίνδυνο την οικονομία και τις θυσίες του λαού.

Ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηλείας της ΝΔ, Γιώργος Χήνος που θα αναλάβει και τον προεκλογικό συντονισμό του κόμματος είπε πως η ΝΔ δέχεται την πρόκληση των εκλογών αν και έκανε το παν για να τις αποτρέψει.

«Μια τέτοια γιορτινή ημέρα βρισκόμαστε στα γραφεία μας. Όπως καταλαβαίνετε οι εξελίξεις δεν μας έπιασαν στον ύπνο. Είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε μια εθνική πρόκληση. Δε φοβόμαστε όσους δημιούργησαν αυτή την κατάσταση. Επέλεξαν να πάνε κόντρα στο λαϊκή βούληση προτάσσοντας το κομματικό συμφέρον, τη στιγμή που απέμεναν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια και τη συνταγματική αναθεώρηση. Έστησαν μάλιστα, ένα αδιανόητα κωμικοτραγικό γεγονός με την υπόθεση Χαϊκάλη. Τώρα μας ζητάνε να πηδήξουμε στο κενό χωρίς αλεξίπτωτο. Θα δώσουμε τη μάχη με σοβαρότητα και υπευθυνότητα»

Τέλος, κάλεσε όλους τους πολίτες να συστρατευτούν με τη ΝΔ ανεξαρτήτως τι είχαν ψηφίσει στο παρελθόν, ενώ έδειξε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την έκβαση των εκλογών.

Για το ψηφοδέλτιο της Ηλείας δήλωσε πως είναι σχεδόν έτοιμο και εντός των επόμενων ημερών θα «κλειδώσει» και θα δοθεί στη δημοσιότητα. Δύο θέσεις απομένει να οριστικοποιηθούν για τις οποίες υπάρχει υπερπροσφορά όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ.Χήνος, χωρίς να θέλει να επεκταθεί σε ονοματολογία.

Οι 5 είναι ήδη γνωστοί.

Αυγερινοπούλου Διονυσία-Θεοδώρα

Βλαγκούλης Θοδωρής

Κοντογιάννης Γιώργος

Μαρίνος Ανδρέας

Τζαβάρας Κώστας


Οι άλλες δύο θέσεις πιθανότατα θα καλυφθούν από την Κρινιώ Κανελλοπούλου και τον Αγγελο Λαδά, ο οποίος προέρχεται από τον χώρο του ΛΑΟΣ.

Βασίλης Σφήνας

(vasilis.sfinas@gmail.com)

Όλη η επικαιρότητα