Categories: Ηλεία

Έτοιμη στις 30 Ιουνίου 2025 η νέα «Πατρών – Πύργου»

Share

H επερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου της Παράταξης «Δυτική Ελλάδα ΜΠΡΟΣΤΑ!» Δημήτρη Κατσικόπουλου που είχε αναβληθεί κατά την προηγούμενη συνεδρίαση στον Πύργο επειδή ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων Θανάσης Μαυρομμάτης είχε ζητήσει αναβολή της συζήτησης λόγω της ενημέρωσης που ανέμενε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών που είναι αρμόδιο, συζητήθηκε κατά την διάρκεια του χθεσινού Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο κ. Κατσικόπουλος επανέλαβε τις ενστάσεις του σχετικά με τις συνδετήριες οδούς όπου προγραμματίζονται να κατασκευαστούν κόμβοι αφού όπως χαρακτηριστικά υποστήριξε, ακόμα δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι μελέτες. Η απάντηση ήρθε δια στόματος του κ. Μαυρομμάτη, ο οποίος παρουσίασε το έγγραφο που εστάλη από το Υπουργείο με την υπογραφή του Γενικού Διευθυντή Συγκοινωνιακών Υποδομών, Γιάννη Καρνέση στο οποίο αναφέρονταν μεταξύ άλλων τα εξής: «Οι μελέτες του αυτοκινητόδρομου ακολουθούν τον εφαρμοστέο σχεδιασμό του έργου.

Ο εν λόγω εφαρμοστέος σχεδιασμός είχε δοθεί σε μακρόχρονη διαβούλευση όπως επίσης και στην Περιφέρειά σας προτού την έγκρισή του. Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών εντάλθηκε ο Παραχωρησιούχος να εκπονήσει μελέτες σε συγκεκριμένες θέσεις του αυτοκινητόδρομου οι οποίες φαίνονται αναλυτικά στην απόφαση, ώστε κατά την ολοκλήρωση του έργου να έχουν υλοποιηθεί τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας που δεν θα προκαλέσουν προβλήματα στη λειτουργία του Έργου Παραχώρησης, και τα οποία είχαν συμπεριληφθεί παλαιότερα ως προαίρεση κατά προτεραιότητα κατά την δημοπράτηση των τμημάτων του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος.

Οι εργασίες του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος είναι σε εξέλιξη και τα ποσοστά ολοκλήρωσης του έργου ακολουθούν το υποβληθέν χρονοδιάγραμμα εφαρμογής, σύμφωνα με το οποίο το έργο θα ολοκληρωθεί στις 30/6/2025. Η πρόοδος του έργου είναι στην παρούσα φάση μεγαλύτερη αυτής που προβλέπεται με βάση το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής και συνεπώς η ολοκλήρωσή του προβλέπεται να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα τεθέντα ορόσημα».