Ηλεία

Έτοιμοι για την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου οι κυνηγετικοί σύλλογοι της Ηλείας

Ικανοποίηση για άδειες και ρυθμιστική...
Ακούστε το άρθρο

Στους ρυθμούς της έναρξης της κυνηγετικής περιόδου τις επόμενες μέρες, κινούνται όλοι οι κυνηγετικοί σύλλογοι της Ηλείας που καθημερινά υποδέχονται τα μέλη του συλλόγου για την αναθεώρηση των αδειών τους, που θα τους επιτρέψει να μπορέσουν να συνεχίσουν το χόμπι τους και τη δραστηριότητα που χρόνια τώρα αγαπούν δίχως τα εμπόδια των προηγούμενων ετών εξαιτίας της πανδημίας.

Όπως δείχνουν και οι υψηλοί αριθμοί των αναθεωρημένων αδειών, οι κυνηγοί περιμένουν με διάθεση και προσμονή την επίσημη έναρξη της θήρας σε τρεις ημέρες για να μπορέσουν να βρεθούν κοντά στη φύση και να ξεκινήσουν τη δραστηριότητα που τόσο αγαπούν από νεαρή ηλικία.

Ικανοποίηση για άδειες και ρυθμιστική

Η έκδοση των αδειών μετά από δυο χρόνια πανδημίας αλλά και με τις οικονομικές υποχρεώσεις των πολιτών να είναι πολλές, όπως είναι λογικό φόβιζε τους συλλόγους για το αν θα μπορούσαν να ανταποκριθούν οι κυνηγοί στα νέα δεδομένα.

Ωστόσο, η μέχρι τώρα ικανοποιητική και σταθερή κίνηση στους κυνηγετικούς συλλόγους από τις πρώτες ημέρες φέρνει ικανοποίηση, αφού ο μεγάλος αριθμός κυνηγών που προσήλθαν δείχνουν πως η μεγάλη τους αγάπη δεν ξεχνιέται. Παράλληλα, όσον αφορά το θέμα της ρυθμιστικής, δήλωσαν την ικανοποίησή τους για το ότι η ρυθμιστική παραμένει ίδια.

Κωνσταντίνος Μουσάς – Πρόεδρος Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιάδας

«Οι άδειες έχουνε ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα, με το κόστος τους σε σύγκριση με πρόπερσι να βρίσκεται σχεδόν στα ίδια επίπεδα, με ελάχιστη αύξηση που αποδίδεται στην ΚΣΕ και στην Ομοσπονδία Πελοποννήσου. Η κίνηση είναι ικανοποιητική, δεδομένων όλων των συγκυριών. Το κυνηγητικό ενδιαφέρον στην περιοχή δεν είναι ιδιαίτερα αυξημένο, με την άνοδό του σταδιακά να γίνεται κυρίως από το Σεπτέμβριο και μετά λόγω θηραμάτων. Μέχρι στιγμής έχουμε θεωρήσει περίπου 130 άδειες, με τη μεγαλύτερη κίνηση να αναμένεται την παραμονή της έναρξης της περιόδου. Το νούμερο μπορεί να ακούγεται μικρό, αλλά κάθε χρόνο βρισκόμαστε πάντα σε αυτά τα επίπεδα. Τα γραφεία του συλλόγου είναι καθημερινά ανοιχτά από 08:00 έως 13:00 και από 18:00 έως 20:00, ενώ το Σάββατο είναι από 08:00 έως 13:00».

Σπύρος Αναστασόπουλος – Πρόεδρος Κυνηγετικού Συλλόγου Ανδρίτσαινας

«Το ξεκίνημα όσον αφορά την αναθεώρηση αδειών θα έλεγα ότι είναι αρκετά καλό, με τον κόσμο να προσέρχεται στα γραφεία προκειμένου να ετοιμάσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα και να ξεκινήσει άμεσα την αγαπημένη του δραστηριότητα. Το κυνήγι όχι μόνο έχει λείψει από τους κυνηγούς, αλλά έχει στοχοποιηθεί όλο αυτό το διάστημα. Μια με τα νομοσχέδια, μία με την πανδημία, το κυνήγι έχει περιοριστεί σημαντικά. Δεν υπάρχει σωστή κυβέρνηση, ειδάλλως δεν θα γίνονταν όλα αυτά. Όσον αφορά τις τιμές, έχουμε την τοπική άδεια στα 115€, την περιφερειακή στα 135€ και τη γενική στα 165€, με τα γραφεία του συλλόγου να είναι ανοιχτά κάθε πρωί από τις 08:30 έως 14:00».

Παναγιώτης Βασιλόπουλος – Πρόεδρος Κυνηγετικού Συλλόγου Κρεστένων

«Από όσα έχω παρατηρήσει, οι κυνηγοί δείχνουν διάθεση για την αγαπημένη τους δραστηριότητα, καθώς και για να είναι νόμιμοι. Αγαπούν τους συλλόγους, αν και σε μία δύσκολη εποχή με αρκετές οικονομικές υποχρεώσεις δείχνουν ιδιαίτερα προσεκτικοί. Παρά τις δυσκολίες όμως, οι σωστοί κυνηγοί στηρίζουν το σύλλογο που συνεχίζει τις ποικίλες δράσεις του και βοηθά όπου μπορεί. Το πεδίο των τιμών βρίσκεται στα ίδια επίπεδα και συνήθως επηρεάζεται ανάλογα με την έκτακτη εισφορά που έχει βάλει ο κάθε σύλλογος. Αξίζει να σημειωθεί πως από τα χρήματα των αδειών οι σύλλογοι δε λαμβάνουν μεγάλο ποσοστό του ποσού».

Ιωάννης Αρέστης – Πρόεδρος Κυνηγετικού Συλλόγου Αρχαίας Ολυμπίας

«Μοναδικό παράπονο που έχουνε οι κυνηγοί είναι το γεγονός πως ενώ προσφέρουν υπηρεσίες που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος, όλοι οι φορείς τους αμελούν. Παράλληλα, να σταθώ σε ένα σημαντικό πρόβλημα της περιοχής που είναι τα τσακάλια, που κατασπαράζουν κοπάδια κτηνοτρόφων. Όσον αφορά την έκδοση των αδειών που ξεκίνησε σήμερα, είμαστε ανοιχτοί καθημερινά με τις τιμές να κυμαίνονται στα προπέρσινα επίπεδα και η κίνηση να είναι ικανοποιητική. Στα 115€ είναι η τοπική, στα 135€ η περιφερειακή και στα 165€ η γενική».

Διονύσης Μπαλάσης – Πρόεδρος Κυνηγετικού Συλλόγου Λεχαινών

«Ο κόσμος έχει ξεκινήσει την έκδοση αδειών, ωστόσο θεωρώ πως οι τιμές είναι ανεβασμένες. Βέβαια, έχει ξεκινήσει ικανοποιητικά η προσέλευση των κυνηγών που οικονομικά είναι κάπως μαζεμένοι εξαιτίας της δύσκολης εποχής που διανύουμε. Η έκδοση αδειών έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα, με τη διαδικασία να έχει πάρει το δρόμο της και όλα να κυλούν ομαλά από τη στιγμή που η ρυθμιστική είναι ίδια με πέρυσι. Εμείς το μόνο που έχουμε να ευχηθούμε είναι οι κυνηγοί να είναι υγιείς και προσεκτικοί, δίχως τραυματισμούς».

Βασίλης Μαντάς – Πρόεδρος Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου

«Η έκδοση των αδειών έχει ξεκινήσει από την περασμένη εβδομάδα, με το κόστος να είναι γνωστό σε όλους. Ο κόσμος δείχνει το ενδιαφέρον του και σημαντικό στοιχείο είναι ότι έχουν αναθεωρήσει τις άδειες τους και άνθρωποι που είχαν χρόνια να το κάνουν, ενώ αρκετοί είναι και οι νεαροί που βγάζουν νέες. Όσον αφορά τον κόσμο και την εξυπηρέτηση του, καθημερινά μπορεί να επισκέπτεται τα γραφεία του συλλόγου από τις 08:30 έως 14:00, το απόγευμα από 18:00 έως 20:30, ενώ το Σάββατο από 08:30 έως 13:30».

Παναγιώτης Ρέππας – Πρόεδρος Κυνηγετικού Συλλόγου Ζαχάρως

«Η έκδοση αδειών έχει ξεκινήσει για μας από την περασμένη εβδομάδα, με τους κυνηγούς να έχουν δείξει ήδη το ενδιαφέρον τους και να έχουν επισκεφθεί το σύλλογο προκειμένου να αναθεωρήσουν την άδεια τους. Ο κόσμος στην περιοχή είναι μαζεμένος, διότι δύο χρόνια μας έχουν απαγορεύσει το κυνήγι στις ζώνες Α1 και Α2. Όσον αφορά τις τιμές, στη Ζαχάρω διαθέτουμε την δεύτερη φθηνότερη άδεια στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, η τοπική έχει 113,18 €, η περιφερειακή έχει 133,18 € και η γενική έχει 163,18 €. Δεν έχουμε βάλει ειδική εισφορά στο σύλλογο, μιας και είμαστε νέο συμβούλιο».

Θέμης Ταβουλάρης- Πρόεδρος Κυνηγετικού Συλλόγου Βουπρασίας

«Υπάρχει σημαντική ανταπόκριση από τους φίλους κυνηγούς. Πλέον το βλέπουν και ως αδιέξοδο από την καθημερινότητα και τα προβλήματά τους. Όσον αφορά τις τιμές, παραμένουν ίδιες με πρόπερσι, ενώ όσον αφορά την εξυπηρέτηση των μελών μας γίνεται καθημερινά από 09:00 μέχρι 13:00»

Όλη η επικαιρότητα