Αθλητισμός

Έτσι χτίζεται ο ευρωπαϊκός Θρύλος

osfp.jpg
Ακούστε το άρθρο

Σε ένα μπαράζ μεταγραφών από το «πάνω ράφι» επιδόθηκε μέσα σε 24 ώρες η διοίκηση του Ολυμπιακού δίνοντας ένα σαφές δείγμα των προθέσεων της να δημιουργήσει εκείνες τις προϋποθέσεις που εκτός από τη διατήρηση των εγχώριων σκήπτρων, θα επιτρέψουν στην ομάδα του Πειραιά να πραγματοποιήσει μια μεγάλη πορεία και στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Μέσα σε διάστημα 24ωρών η ερυθρόλευκη ΠΑΕ ανακοίνωσε τέσσερις μεταγραφές ή αν θέλετε να το κάνουμε διαφορετικά, κάθε 6 ώρες ανακοίνωνε και ένα νέο απόκτημα για κάθε μια από τις γραμμές. Έναν τερματοφύλακα, έναν αμυντικό, έναν μέσο και έναν επιθετικό.

Πρώτος άνοιξε τον «χορό» των μεταγραφών, προκαλώντας λόγω ονόματος και τον μεγαλύτερο θόρυβο, η ηχώ του οποίου έφτασε μέχρι και την μακρινή Αργεντινή, ο Χαβιέ Σαβιόλα. Πρόκειται, αν όχι για το μεγαλύτερο, τότε για ένα από τα τρία μεγαλύτερα ονόματα που έχουν έρθει ποτέ στο λιμάνι, μπαίνοντας δίπλα σε Ριβάλντο-Τζιοβάνι. Οι ομάδες από τις οποίες έχει περάσει αποδεικνύουν την ποιότητά του: Ρίβερ Πλέιτ, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπενφίκα και Μάλαγα. Ο ρόλος του ξεκάθαρος: να «ματώσει» τα αντίπαλα δίχτυα όσες περισσότερες φορές μπορεί. Γι’ αυτό εξάλλου θα φορέσει και τη φανέλα με το νούμερο 9.

Δεύτερος ανακοινώθηκε ο Γαλλοαλγερινός αμυντικός Καρλ Μετζανί, ο οποίος έρχεται στον Πειραιά σε καλή ηλικία (28 ετών) και μετά από μια γεμάτη σεζόν στη Μονακό. Το θετικό με τον Μεντζανί είναι ότι βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση, όπως απέδειξαν και οι ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, καθώς πως πήρε μέρος στην προετοιμασία των Μονεγάσκων πριν από λίγες ημέρες και έτσι έρχεται έτοιμος να παίξει στον Ολυμπιακό. Πρόκειται για μια σημαντική μεταγραφή, που δίνει και ποιότητα και σπουδαίες λύσεις στην “ερυθρόλευκη” άμυνα. Άλλωστε μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που έπαιζε στην Μονακό, είχε πολύ καλή καριέρα και αποτελεί εργαλείο στα χέρια κάθε προπονητή.

Τρίτη μεταγραφή χρονικά, αν και ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί, αυτή του Κοσταρικανού χαφ, Τζόελ Κάμπελ. Και αν κάποιοι αναρωτηθούν «τι μπορεί να προσφέρει ένας ποδοσφαιριστής από την Κόστα Ρίκα», ας ρωτήσουν τον προπονητή της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος πείθεται να παραχωρήσει τον 21χρονο άσο μόνο ως δανεικό (από τη στιγμή που δεν μπορεί να τον χρησιμοποιήσει στο Αγγλικό πρωτάθλημα καθώς ο Κάμπελ έχει προβλήματα με την άδεια παραμονής) και όχι να τον παραχωρήσει. Δεν είναι τυχαίο, επομένως, που ο Αλσατός προπονητής δεν συζητούσε καν το ενδεχόμενο να βάλει έστω οψιόν αγοράς στη συμφωνία με τον Ολυμπιακό, δείγμα του πόσο “ποντάρει” σ’ αυτόν τον ποδοσφαιριστή. Ο 21χρονος διεθνής με την Κόστα Ρίκα, είχε πέρσι γεμάτη χρονιά με την φανέλα της Μπέτις και πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις.

Τέταρτη και τελευταία (;) μεταγραφή αυτό το 24ωρο φρενίτιδας ήταν το βράδυ της Τετάρτης αυτή του τερματοφύλακα Ρομπέρτο Χιμένεθ, ο οποίος καλείται να αντικαταστήσει κάτω από τα ερυθρόλευκα γκολπόστ τον Ρόι Κάρολ. Ο Ισπανός γκολκίπερ από τη Σαραγόσα θα φοράει τη φανέλα με το νούμερο 16.

Αυτές, φυσικά, δεν είναι οι μοναδικές μεταγραφές του Ολυμπιακού, ο οποίος το προηγούμενο διάστημα ανακοίνωσε τους: Μάικλ Ολαϊτάν (ελεύθερος-Βέροια), Ανδρέα Σάμαρη (Πανιώνιος), Τόμας ντε Βινσέντι (ελεύθερος-ΠΑΣ Γιάννινα), Βλάντιμιρ Βάις (ελεύθερος-Πεσκάρα), Τσόρι Ντομίνγκες (ελεύθερος-Ράγιο Βαγιεκάνο), Λεάντρο Σαλίνο (ελεύθερος-Μπράγκα), Μανώλη Τζανακάκη (Εργοτέλης), Ανδρέα Μπουχαλάκη (Εργοτέλης).

www.protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα