Ποδόσφαιρο

EURO 2020: Η μεγάλη γιορτή έφτασε…

Ακούστε το άρθρο

Η Γαλλία το πρώτο φαβορί τονίζουν οι προπονητές ποδοσφαίρου της Ηλείας σήμερα στη “Π”!

Η μεγαλύτερη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου πλησιάζει, το Euro 2021 ξεκινάει αύριο Παρασκευή 11/6 για να γεμίσει τις ημέρες μας και να ξεχαστούμε από την πανδημία.

Έναν ολόκληρο μήνα από τις 11/6 έως τις 11/7 θα παρακολουθήσουμε 24 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης να διεκδικούν τον «θρόνο».

Δυστυχώς όμως ανάμεσα σε αυτές δεν βρίσκεται και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Η Εθνική Ελλάδος αποκλείστηκε από τον 10ο όμιλο της προκριματικής φάσης τερματίζοντας στην 3η θέση πίσω από την ανίκητη Ιταλία και τη Φιλανδία και θα απουσιάζει από την μεγάλη γιορτή.

Λίγες ώρες πριν τη σέντρα, οι Προπονητές ποδοσφαίρου της Ηλείας, μιλούν στη «Π» για την μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου, ποια ομάδα υποστηρίζουν, αλλά και για την απουσία της Εθνικής Ελλάδος. Με την Εθνική Γαλλίας να θεωρείται από τους περισσότερους το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου!

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας:

Παρασκευή 11 Ιουνίου

22:00 Τουρκία – Ιταλία | Ολίμπικο, Ρώμη (1ος όμιλος)

Αναλυτικά οι δηλώσεις των Ηλείων Προπονητών:

ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΡΥΦΩΝΟΠΟΥΛΟΣ (Προπονητής): «Θα είναι γιορτή του ποδοσφαίρου»

“Το φετινό Euro θα είναι περίεργο, αλλά μια γιορτή του ποδοσφαίρου! Πιστεύω ότι θα έχει κάποιες ιδιαιτερότητες, όσον αφορά στη φυσική κατάσταση των παικτών οι οποίοι έμειναν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε αποχή λόγω κόβιντ και όταν γύρισαν στις ομάδες τους είχαν μεγάλη πίεση. Φυσικά οι παραδοσιακές ομάδες έχουν τον πρώτο λόγο, αλλά επειδή ο θεσμός αυτός είναι των εκπλήξεων, πιστεύω ότι θα έχουμε μια ομάδα έκπληξη! Όσον αφορά στην Εθνική μας, δυστυχώς δεν εκμεταλλευτήκαμε την παρακαταθήκη που άφησε το 2004 με αποτέλεσμα να πηγαίνουμε όλο και χειρότερα και να φτάσουμε στο σημείο να μην μπορούμε να συμμετέχουμε σε αυτή τη διοργάνωση. Θα ήθελα και εγώ, όπως όλοι οι Έλληνες, να βλέπουμε την ομάδα της Ελλάδας να συμμετέχει σε τέτοιες διοργανώσεις».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΓΟΣ (Προπονητής): «Οι παραδοσιακές δυνάμεις το προβάδισμα»

«Πιστεύω ότι οι παραδοσιακές δυνάμεις έχουν το προβάδισμα. Πάλι φαβορί βλέπω Γαλλία και μεγάλο αουτσάιντερ την Αγγλία. Χωρίς να υποτιμώ την Ισπανία. Η Ολλανδία έχει πολύ ταλέντο αλλά δεν ξέρω πώς θα παρουσιαστεί. Περιμένω να δούμε καλό ποδόσφαιρο και θα χαρώ πολύ αν βγει κάποια έκπληξη. Βέβαια δεν μπορώ να υποτιμήσω Βέλγιο και Γερμανία. Ίσως… όμως να δουμε και πράγματα που δεν περιμένουμε»!

ΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ (Προπονητής): “Δυνατά παιχνίδια και ωραίο ποδόσφαιρο”

«Θεωρώ ότι θα δούμε ένα πολύ ανταγωνιστικό Euro με δυνατά παιχνίδια , ωραίο ποδόσφαιρο, και πολλές εκπλήξεις. Φαβορί θεωρώ πως θα είναι η Γαλλία , επειδή διαθέτει στο ρόστερ της ποιοτικούς παίκτες! Όμως και η Γερμανία δεν είναι λίγη! Όπως βέβαια και η Αγγλία, στην οποία θα γίνει και ο τελικός! Αντίθετα η Ισπανία έχει απουσίες και δεν πείθει, ενώ το Βέλγιο δεν έχει ηγέτη! Όμως μην εκπλαγείτε αν δείτε στην τετράδα μια ομάδα έκπληξη»!

ΑΛΕΞΗΣ ΓΑΛΑΝΗΣ (προπονητής): «Η Εθνική θέλει δουλειά και στήριξη»

«Είναι μια δύσκολη ποδοσφαιρική χρονιά λόγω της πανδημίας, καθώς το ποδόσφαιρο έχει πάει πίσω. Όλες οι ομάδες θα είναι επηρεασμένες λόγω του ότι οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν κάνει σωστή προετοιμασία και με τα συνεχή παιχνίδια στα πρωταθλήματά τους και στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις σίγουρα θα υπάρχει κάποια κούραση που μπορεί να τους βγει στους αγώνες, ενώ ας μην ξεχνάμε ότι αυτό το EYRO, γίνεται σε 11 διαφορετικές πόλεις! Βλέπω βέβαια μέγα φαβορί τη Γαλλία, καθώς είναι η πιο πλήρης ομάδα, όμως δεν μπορούμε να .απαξιώσουμε την Γερμανία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και φυσικά την Αγγλία, που θα διοργανώση και τον τελικό. Δύσκολο λόγω των συνθηκών που επικρατούν να γίνει η έκπληξη ! Όσο για την Εθνική ομάδα, είναι σε μια φάση ανανέωσης που θέλει υπομονή, δουλειά και στήριξη.»

ΝΤΕΓΙΑΝ ΜΙΛΟΣΕΣΚΙ (Προπονητής): «Να ευχαριστηθούμε το ποδόσφαιρο»

«Το Euro αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες και μαζικότερες από άποψη κόσμου ποδοσφαιρικές διοργανώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Το περιμένουμε, πώς και πώς, καθώς μας έχει λείψει πάρα πολύ το ποδόσφαιρο! Μετά λοιπόν από 364 μέρες θα παρακολουθήσουμε τις 24 κορυφαίες Εθνικές ομάδες να διεκδικούν το βαρύτιμο τρόπαιο και να γεμίζουν ποδοσφαιρικά για έναν ολόκληρο μήνα τις μέρες μας. Πρώτο φαβορί δίνω της Γαλλία, λόγω καλύτερου και πιο ποιοτικού ρόστερ, και βλέπω να την κοντράρουν, Αγγλία, Πορτογαλία, και Ολλανδία! Όμως βλέπω ότι θα ύπαρξη και έκπληξη ! Από ό, τι γνωρίζω λόγω της συμπλήρωσης 60 χρόνων από την πρώτη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος φέτος η διοργάνωση θα λάβει μέρος σε πολλές χώρες. Φυσικά εγω λόγω καταγωγής στηρίζω την χώρα μου(Β. Μακεδονία). Όποιος όμως και να το πάρει δεν έχει σημασία, ας ευχαριστηθούμε ποδόσφαιρο!».

ΕΡΝΕΣΤΟ ΛΥΜΠΕΡΗΣ (Προπονητής): «Έχω ένα προαίσθημα για την Ιταλία»!

“Πιστεύω πως η Γαλλία είναι το φαβορί, λόγω ποιοτικού ρόστερ, ανεξάρτητα αν η ομάδα που υποστηρίζω, λόγω καταγωγής μου είναι η Ιταλία, και θα ήθελα πού να το πάρει, έχοντας προαίσθημα όπως το 2006! Όταν είχε κερδίσει πριν την έναρξη σε φιλικό τη Γερμανία με 4 – 0! Το ίδιο έκανε και προχθές, κερδίζοντας με 4 – 0 την Τσεχία! Σαν αουτσάιντερ έχω Ισπανία , Γερμανία και Βέλγιο. Τώρα για την Ελλάδα νομίζω πως μας λείπει, όμως έχει μπει σε μια νέα δομή και θα μας δείξει δείγματα γραφής στο άμεσο μέλλον. Αρκεί να δείξουμε εμπιστοσύνη και να στηρίξουμε τα νέα παιδιά”.

ΝΙΚΟΣ ΔΑΒΟΥΡΛΗΣ (Προπονητής): «Δεν θα έχει την ίδια αίγλη για τους Έλληνες»

“Τα τελευταία χρόνια είχαμε συνηθίσει την παρουσία της Εθνικής μας ομάδας σε τελικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων. Περιμέναμε πώς και πώς να δούμε τα παιχνίδια της Εθνικής. Δυστυχώς φέτος δε θα έχει την ίδια αίγλη για τους Έλληνες. Ωστόσο θα παρακολουθήσω με ενδιαφέρον όλα τα παιχνίδια. Δεν θα υποστηρίξω κάποια ομάδα, καθώς θα λείπει η δική μας Εθνική. Πιστεύω όμως πως τα μεγάλα φαβορί είναι η Γαλλία και το Βέλγιο! και ακολουθούν η Γερμανία, η Ισπανία και η Αγγλία. Βέβαια οι προβλέψεις είναι παρακινδυνευμένες, καθώς πρόκειται για μια δύσκολη διοργάνωση, που ίσως… ο νικητής βγει στις λεπτομέρειες! Βέβαια εδώ μετράει και το βάθος που έχει στο ρόστερ κάθε ομάδα»!

ΝΙΚΟΣ ΓΚΡΙΛΛΑΣ (Παράγοντας): «Με την Εθνική μας θα είχαμε διαφορετικό ενδιαφέρον»

“Με στενοχωρεί το γεγονός ότι η Ελλάδα, το εθνικό μας συγκρότημα ποδοσφαίρου, δεν εκπροσωπείται στο φετινό Euro. Κάθε Έλληνας θα ήθελε να παρακολουθήσει την Εθνική ομάδα να αγωνίζεται στο Euro και με στενοχωρεί το ότι μετά από μία επιτυχία του 2004 αντί να πάμε το ποδόσφαιρο ένα βήμα μπροστά το πήγαμε πίσω. Δυστυχώς το τι έφταιξε θα το δει η καινούργια ΕΠΟ. Θεωρώ ότι η Γαλλία, λόγω καλύτερου και πιο ποιοτικού ρόστερ, ότι είναι το φαβορί, όμως πολύ καλές ομάδες στην παρούσα φάση, έχουν το Βέλγιο, και οι διοργανώτριες, Ιταλία και Αγγλία, που γίνεται και ο τελικός! Όσο για την έκπληξη…, όπως της Εθνικής μας το 2004, γίνεται κάθε 100 χρόνια»!

Όλη η επικαιρότητα