Αθλητισμός

Euro 20201: Η Σουηδία πήρε το θρίλερ με την Πολωνία και την 1η θέση του ομίλου

Ακούστε το άρθρο

Με γκολ του Κλάεσον στο 94′ η Σουηδία νίκησε με 3-2 την Πολωνία και τερμάτισε στην 1η θέση του ομίλου της.

Ο αγώνας ήταν… τελικός για τις δύο ομάδες και αυτοί που το κατάλαβαν καλύτερα ήταν οι Σκανδινανοί. Αυτό έδειξε, τουλάχιστον, το γεγονός ότι μπήκαν φουριόζοι και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό με το κοντινό σουτ του Φόρσμπεργκ (1-0). Η Πολωνία έπρεπε να αντιδράσει αφού ήθελε μόνο νίκη και στο 17′ άγγιξε την ισοφάριση αλλά στάθηκε άτυχη: Εκτέλεση κόρνερ, κεφαλιά του Λεβαντόφσκι στο δοκάρι, στην επαναφορά νέα κεφαλιά και νέο δοκάρι!

Υπό φυσιολογικές συνθήκες ο φορ της Μπάγερν Μονάχου θα είχε βρει δίχτυα, αλλά εδώ έγινε το… απίθανο και στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου οι Πολωνοί κατάφεραν να απειλήσουν μόνο στο 45′, όταν ο Όλσεν απέκρουσε εντυπωσιακά το τρομερό σουτ του Ζιελίνσκι και κράτησε το 1-0.

Στο ξεκίνημα του β’ μέρους η Πολωνία πλησίασε στην ισοφάριση όπως και η Σουηδία στο δεύτερο γκολ, για να γίνει τελικά το 2-0 στο 59′ με το εκπληκτικό πλασέ του Φόρσμπεργκ μετά την πολύ ωραία ενέργεια του Κουλουσέφσκι. Και εκεί που όλα έδειχναν ότι οι Σκανδιναβοί καθάρισαν το ματς, ξεκίνησε η αντεπίθεση του Λεβαντόφσκι…

Στο 61′ με ωραία κίνηση και σουτ μείωσε σε 2-1, ενώ στο 84′ κατέβασε τη μπάλα και πλάσαρε από κοντά για το 2-2. Η Πολωνία ήθελε ακόμη ένα γκολ για να πάρει τη νίκη και την πρόκριση, αλλά στο 94′ ο Κλάεσον έκανε από κοντά το 3-2 για τους Σουηδούς, οι οποίοι κλείδωσαν την 1η θέση του ομίλου.

Σουηδία: Όλσεν, Λούστιγκ (70′ Κραφτ), Λίντελοφ, Ντάνιελσον, Ογκούστινσον, Λάρσον, Έκνταλ, Όλσον, Φόρσμπεργκ (77′ Κλάεσον), Κουέισον (55′ Κουλουσέφσκι), Ίσακ (70′ Μπεργκ).

Πολωνία: Σέζνι, Μπερεζίνσκι, Γκλικ, Μπέντναρεκ, Γιόζβιακ (61′ Ζβιέτσοκ), Κριχόβιακ (78′ Πλατσέτα), Κλιχ (73′ Κοζλόφσκι), Πούχαζ, Σφιντέρσκι, Ζιελίνσκι, Λεβαντόφσκι.

Πηγή: newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα