Αθλητισμός

Euro 2021: Δανία – Βέλγιο 1-2: Ανατροπή και πρόκριση στους «16»

παικτης βελγιου πανηγρυριζει
Ακούστε το άρθρο

Γκολ και ασίστ ο Ντε Μπρόινε που μπήκε ως αλλαγή

ΗΔανία πήρε το προβάδισμα από το ξεκίνημα αλλά το Βέλγιο έκανε την ανατροπή με πρωταγωνιστή τον Ντε Μπρόινε και οδεύει στους «16» του Euro 2020.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν φουριόζοι στο ματς και μόλις στο 2′ άνοιξαν το σκορ με τον Πόουλσεν μετά το λάθος του Ντεναγέρ, με τους Δανούς στις εξέδρες να παραληρούν και στη συνέχεια, στο 10′, να συγκινούνται όταν το παχνίδι διακόπηκε για να χεροκροτήσουν όλοι τον Κρίστιαν Έρικσεν. Μια όμορφη στιγμή, όπως όμορφα κυλούσε γενικά το παιχνίδι για τους Σκανδιναβούς, αφού είχαν τον έλεγχο, έδιναν τον ρυθμό στην αναμέτρηση και δεν ένιωθαν καμία απειλή.

Το Βέλγιο ήταν μεταμορφωμένο προς το χειρότερο στο πρώτο μέρος και δεν κατάφερε να κάνει τίποτα καλό δημιουργικά, αλλά στο 46′ βγήκε ο Μέρτενς για να μπει ο Ντε Μπρόινε και η διαφορά φάνηκε. Αυτός ήταν, άλλωστε, στο 55′ που πήρε την πάσα του Λουκάκου και με πολύ ωραία κίνηση έδωσε έτοιμο το 1-1 στον Τ. Αζάρ. Και επειδή αυτό δεν ήταν αρκετό, ο Ντε Μπρόινε έγινε και σκόρερ.

Στο 70′, με τη Δανία να δείχνει κουρασμένη, το Βέλγιο βγήκε μπροστά και ο Αζάρ έστρωσε για τον άσο της Μάντσεστερ Σίτι, ο οποίος με πολύ ωραίο σουτ με το αριστερό έκανε το 1-2. Σκορ που έμεινε ως το τέλος, αφού στο 87′ η μπάλα πήγε στο δοκάρι μετά την κεφαλιά του Μπρέθγουεϊτ, στην καλύτερη ευκαρία των γηπεδούχων.

Στους 6 βαθμούς, επομένως, οι Βέλγοι, στο μηδέν παραμένουν οι Δανοί μετά τις πρώτες δύο αγωνιστικές.

Δανία: Σμάιχελ, Κρίστενσεν, Κίαερ, Βέστεργκααρντ (84′ Όλσεν), Μέλε, Βας (62′ Νόργκαρντ), Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι (73′ Γένσεν), Πόουλσεν (62′ Στρίγκερ), Ντάμσγκααρντ (72′ Κορνέλιους), Μπρέιθγουεϊτ.

Βέλγιο: Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Ντεναγέρ, Βερτόνχεν, Μενιέ, Τίλεμανς, Ντεντόνκερ (59′ Βίτσελ), Τ. Αζάρ (90′ Βερμάελεν), Μέρτενς (46′ Ντε Μπρόινε), Λουκάκου, Καράσκο (59′ Ε. Αζάρ).

Πηγή: newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα