Αθλητισμός

Euro 2021: Η Ισπανία διέλυσε με 5-0 τη Σλοβακία και προκρίθηκε στους «16»

ποδοσφαιριστες
Ακούστε το άρθρο

Η Ισπανία ξέσπασε στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου και με το 5-0 επί της Σλοβακίας προκρίθηκε, ως 2η, στους «16».

Η νίκη ήταν μονόδρομος για τους «φούριας ρόχας» ώστε να είναι σίγουροι για την πρόκριση και γι’ αυτό μπήκαν στο ματς δυνατά. Τόσο ώστε να κερδίσουν πέναλτι στο 12′ για την ανατροπή του Κόκε από τον Χρομάντα, αλλά ο Ντουμπράβκα απέκρουσε την εκτέλεση του Μοράτα. Ο τερματοφύλακας της Σλοβακίας αντέδρασε σωστά και στο 19′ στην προσπάθεια του Σαράμπια, αλλά στο 30′ δεν απέφυγε το λάθος. Και τι λάθος…

Με τη μπάλα να έχει πάρει ύψος μετά το οριζόντιο δοκάρι του Σαράμπια, ο Ντουμπράβκα… περίμενε να κατέβει για να τη βγάλει κόρνερ και τελικά την έστειλε στα δίχτυα του! Η Ισπανία, η οποία ήταν καλύτερη, πήρε το προβάδισμα με αυτόν τον τρόπο και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους έβαλε βάσεις πρόκρισης, αφού έκανε και το 2-0 με την κεφαλιά του Λαπόρτ μετά το γύρισμα του Μορένο.

Τα πράγματα είχαν απλοποιηθεί πολύ για την ομάδα του Λουίς Ενρίκε, η οποία στο δεύτερο ημίχρονο έκανε περίπατο: 3-0 ο Σαράμπια στο 56′ μετά το γύρισμα του Ζόρντι Αλμπα, 4-0 ο Φεράν Τόρες στο 67′ με τακουνάκι μετά την πάσα του Σαράμπια, 5-0 στο 71′ ο Κούτσκα με αυτογκόλ και η Ισπανία προκρίθηκε ως 2η από τον όμιλο.

Σλοβακία: Ντουμπράβκα, Πέκαρικ, Σάτκα, Σκρίνιαρ, Χούμποτσαν, Κούτσκα, Χρομάντα, Χαράσλιν (68′ Βάις), Χάμσικ, Μακ (68′ Σούσλοβ), Ντούντα.

Ισπανία: Σιμόν, Αθπιλικουέτα (77′ Ογιαρθάμπαλ), Γκαρσία (71′ Πάου Τόρες), Λαπόρτ, Άλμπα, Μπουσκέτς (71′ Τιάγκο Αλκάνταρα), Κόκε, Πέδρι, Σαράμπια, Μοράτα (66′ Φεράν Τόρες), Μορένο (77′ Τραορέ).

Πηγή: newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα