Αθλητισμός

EURO 2021: Τουρκία – Ουαλία 0-2: Την άφησε στο μηδέν και πάει στους «16»

EURO OYALIA
Ακούστε το άρθρο

Με γκολ των Ράμσεϊ και Ρόμπερτς η Ουαλία νίκησε με 1-0 την Τουρκία και είναι αγκαλιά με την πρόκριση στην επόμενη φάση του Euro 2021.

Η Τουρκία είχε ηττηθεί στην πρεμιέρα από την Ιταλία ενώ η Ουαλία είχε αναδειχθεί ισόπαλη με την Ελβετία. Το παιχνίδι, δηλαδή, ήταν πολύ κρίσιμο στη μάχη της πρόκρισης και αυτό φάνηκε και από την παρουσία του… Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα επίσημα του γηπέδου στο Μπακού. Ο Τούρκος πρόεδρος, όμως, μάλλον δεν έμεινε ικανοποιημένος από όσα είδε.

Οι Ουαλοί μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και είχαν μεγάλη ευκαιρία στο 6′ με το χαμένο τετ α τετ του Ράμσεϊ, ο οποίος θα μπορούσε να σκοράρει και στο 24′ αλλά και πάλι αστόχησε ενώ ήταν μόνος προ του Τσακίρ. Οι Τούρκοι απάντησαν με δύο κεφαλιές από ισάριθμες εκτελέσεις κόρνερ και τελικά το γκολ για την Ουαλία ήρθε στο 42′ και το έβαλε ο… Ράμσεϊ, ο οποίος κατέβασε ωραία την άψογη μπαλιά του Μπέιλ και έκανε από κοντά το 0-1.

O Σενιόλ Γκιουνές έκανε δύο αλλαγές για την Τουρκία με την έναρξη της επανάληψης και στο 54′ είδε τον Μπουράκ Γιλμάζ να χάνει μεγάλη ευκαιρία από κοντά για την ισοφάριση, για να ακολουθήσει ακόμη μεγαλύτερη ευκαρία από την άλλη πλευρά για το δεύτερο γκολ: Στο 60′ ο Τσελίκ ανέτρεψε τον Μπέιλ και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι, αλλά το αστέρι της Ουαλίας έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ…

Γεγονός που δεν στοίχισε, πάντως, στην ομάδα του, αφού στο 87′ ο Γουόρντ απέκρουσε την κεφαλιά του Ντεμιράλ και οι Βρετανοί, οι οποίοι στο 95′ έβαλαν και δεύτερο γκολ με τον Ρόμπερτς μετά τη νέα ασίστ του Μπέιλ, πανηγύρισαν τη νίκη που τους στέλνει στους 4 βαθμούς και μια ανάσα από την πρόκριση στους «16», ενώ η Τουρκία παραμένει χωρίς βαθμό…

Tουρκία: Τσακίρ, Τσελίκ, Αϊχάν, Σογιουντσού, Μεράς (73′ Μούλντουρ), Γιοκουσλού (46′ Ντεμιράλ), Τουφάν (46′ Γιαζίτζι), Κενάν Καραμάν (75′ Ντερβίσογλου), Τσαλχάνογλου, Ουντέρ (83′ Καχβετσί).

Ουαλία: Γουόρντ, Ρόμπερτς, Μέφαμ, Ρόντον, Ντέιβις, Άλεν (73′ Αμπαντού), Μόρελ, Μπέιλ, Ράμσεϊ (85′ Γουίλσον), Τζέιμς, Μουρ.

Πηγή: newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα