Αθλητισμός

EURO 2021: Φινλανδία – Ρωσία 0-1: Ζωντανή για την πρόκριση στους «16»

euro
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη της νίκη στο Euro 2020 πανηγύρισε η Ρωσία με το 1-0 επί της Φινανδίας, χάρη στο πολύ ωραίο γκολ του Μίραντσουκ.

Εχοντας κάνει την έκπληξη με τη νίκη επί της Δανίας στην 1η αγωνιστική, η Φινλανδία λίγο έλειψε να εκπλήξει και τους Ρώσους, αφού στο 4′ σκόραρε με τον Πογιανπάλο. Το VAR, όμως, έδειξε οφσάιντ και στη συνέχεια η Ρωσία πήρε τον έλεγχο και προσπάθησε να πιέσει, χωρίς πάντως να έχει τη μεγάλη ευκαιρία.

Σε κάποιες φάσεις, μάλιστα, έπρεπε να προσέξει αρκετά σε αντεπιθέσεις των Φινλανδών, οι οποίοι έπαιζαν χωρίς άγχος. Αυτό ήταν όλο από την πλευρά των Ρώσων, οι οποίοι πάντως ένιωσαν καλύτερα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν ο Μίραντσουκ με εκπληκτικό πλασέ εντός περιοχής έκανε το 0-1.

Η Φινλανδία μπορούσε να απαντήσει νωρίς στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 49′ με τον Πούκι αλλά ο Ντιβέεβ τον πρόλαβε πριν εκτελέσει στο τετ α τετ, με την πίεση να συνεχίζεται στα επόμενα λεπτά και την ομάδα του Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ να έχει χώρους για να τελειώσει το παιχνίδι στις αντεπιθέσεις. Οπως θα μπορούσε να γίνει στο 72′ δηλαδή, αλλά ο Χραντέτσκι απέκρουσε το τεείωμα του Κουζιάεφ, κρατώντας το 0-1.

Φινλανδία: Χραντέτσκι, Τοΐβιο (85΄Γιένσεν), Αραγιούρι, Ο’ Σόνεσι, Ραϊτάλα (75΄Σοϊρί), Λουντ, Σούλερ (67΄Κάουκο), Καμαρά, Ούρονεν, Πούκι (75΄Λαπαλάινεν), Πογιάνπαλο.

Ρωσία: Σαφόνοφ, Φερνάντες (25΄Καραβάεφ), Ντιβέεφ, Ντζικίγια, Κουζάεφ, Ζόμπνιν, Μπαρίνοφ, Οζντόεφ (61΄Ζεμαλέτνιντοφ), Μίραντσουκ (85΄Μούχιν), Τζιούμπα (85΄Σομπόλεφ), Γκολόβιν.

Πηγή: newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα