Ελλάδα

Euroferry Olympia: Μάχη με τον χρόνο, τις φλόγες και τα τοξικά αέρια για τον εντοπισμό δέκα αγνοουμένων

Νεκρός μέσα σε καμπίνα φορτηγού στο γκαράζ 2 του πλοίου βρέθηκε από άντρες της ΕΜΑΚ ο 58χρονος Έλληνας οδηγός Ευάγγελος Μαλεσιάδας
Ακούστε το άρθρο

Προηγουμένως, ελπίδες είχε αφήσει ο εντοπισμός ενός 21χρονου Λευκορώσου οδηγού, ο οποίος κατάφερε να μείνει ζωντανός, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες και τις αναθυμιάσεις.

Κορυφώνεται η αγωνία για τον εντοπισμό επιζώντων πάνω στο φλεγόμενο Euroferry Olympia. Σήμερα, Κυριακή, νεκρός μέσα σε καμπίνα φορτηγού στο γκαράζ 2 του πλοίου βρέθηκε από άντρες της ΕΜΑΚ ο 58χρονος Έλληνας οδηγός Ευάγγελος Μαλεσιάδας, με τους δικούς του ανθρώπους να αναγνωρίζουν το απανθρακωμένο πτώμα του, όταν μεταφέρθηκε στη στεριά.

Νωρίτερα, ελπίδες είχε αφήσει ο εντοπισμός ενός 21χρονου Λευκορώσου οδηγού, ο οποίος κατάφερε να μείνει στη ζωή, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες και τις αναθυμιάσεις.

Έτσι, πλέον η μάχη των σωστικών συνεργείων είναι για τον εντοπισμό δέκα αγνοουμένων πάνω στο πλοίο, καθώς η σημερινή ημέρα είχε ως απολογισμό έναν νεκρό και έναν εν ζωή, εκ των 12 που αγνοούνταν προηγουμένως.

Με τη θερμοκρασία να έχει πέσει λόγω της συνεχούς διαδικασίας ψύχρανσης του πλοίου με νερό, οι άνδρες της ΕΜΑΚ άνοιξαν τις πυροστεγείς πόρτες που οδηγούν στο γκαραζ 2 και το βρήκαν γεμάτο τοξικά αέρια. Εκεί εντόπισαν τον 58χρονο Έλληνα, απανθρακωμένο στην καμπίνα του φορτηγού του.

Οι πόρτες του γκαράζ κλείνουν, όταν το πλοίο αποπλέει και ανοίγουν μόνο με κωδικούς που έχει το πλήρωμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω στο πλοίο επιχειρούν και Ολλανδοί από την εταιρεία Smit Salvage, που έχει αναλάβει την επιχείρηση.

Καθώς το πλοίο έχει ρυμουλκηθεί σε ασφαλές σημείο στην ανοιχτή θάλασσα, βορείως της Κέρκυρας, η διαρκής προσπάθεια των Αρχών είναι να «ψύχουν» τις λαμαρίνες, προκειμένου οι θερμοκρασίες εντός του Euroferry Olympia, που έφτασαν ακόμα και στους 600 βαθμούς Κελσίου, να πέφτουν και έτσι οι έρευνες να μπορούν να πραγματοποιηθούν.

Μεγάλος κίνδυνος ωστόσο υπάρχει και από τα τοξικά αέρια, με τα οποία ήρθαν αντιμέτωποι οι διασώστες, όταν μπήκαν στο γκαράζ 2.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Όλη η επικαιρότητα