Αθλητισμός

Euroleague: Διώχνουν τον Μπερτομέου το καλοκαίρι του 2022 οι ομάδες

Αναμένεται η αντίδραση του Ισπανού στην απόφαση των 13 μετόχων
Ακούστε το άρθρο

Ιστορικές αλλαγές έρχονται στη Euroleague, αφού οι 13 μέτοχοι αποφάσισαν την αποχώρηση του Τζόρντι Μπερτομέου από τη θέση του επικεφαλής, έχοντας σοβαρά παράπονα από αυτόν για τα οικονομικά και τη διαχείρισή τους. Με ενδιαφέρον, πλέον, αναμένεται η απόφαση του Ισπανού, ο οποίος δεν είχε εκφράσει ως τώρα επιθυμία αποχώρησης.

Όταν το 2000 το ευρωπαϊκό μπάσκετ χωριζόταν στη μέση με τη δημιουργία της Euroleague, ο Μπερτομέου ήρθε στο προσκήνιο και τον έμεθαν όλοι ως τον CEO της νέας λίγκας. Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια και κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την κόντρα του Ισπανού με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο οποίος τον κατηγορούσε πάντα για την οικονομική διαχείριση.

Τώρα, με αυτή την άποψη φαίνεται ότι συμφωνούν και οι 13 ομάδες – μέτοχοι, αφού αποφάσισαν την αποχώρηση του Μπερτομέου από τη θέση του το προσεχές καλοκαίρι! Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή για τη Euroleague, η οποία καλείται να βρει τον επόμενο CEO που θα διαχειριστεί καλύτερα τα οικονομικά.

Αναμένεται η αντίδραση

Ο Μπερτομέου, φυσικά, έχει ενημερωθεί για την απόφαση που πήραν οι 13 μέτοχοι στη συνεδρίαση που έγινε την Τρίτη (19/10) και αναμένεται με ενδιαφέρον η αντίδρασή του, καθώς θα πρέπει να φανερώσει και τις προθέσεις του. Αν, δηλαδή, θα σεβαστεί την απόφαση των ομάδων ή αν θα διαφωνήσει, χωρίς όμως αυτό να μπορεί να τον «σώσει».

Πηγή: newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα