Ποδόσφαιρο

Europa League: Μάχες με… αστέρια για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

Ακούστε το άρθρο

Επίπεδου… Champions League ήταν η κλήρωση που είχαν οι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League – Με Μίλαν και Μπέτις οι «ερυθρόλευκοι» – Κόντρα στην Τσέλσι ο «Δικέφαλος».

Η κληρωτίδα δεν είχε… κέφια για τους δύο ελληνικούς εκπροσώπους, ωστόσο, με την εικόνα που έχουν παρουσιάσει ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Europa League και του Champions League, αντίστοιχα, αφήνει πολλές ελπίδες για διάκριση στην δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Οι Πειραιώτες μπήκαν στην κλήρωση, που έλαβε χώρα στο «Γκριμάλντι Φόρουμ» του Μονακό μετέχοντας στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας και τέθηκαν επικεφαλής στον 6ο όμιλο. Ωστόσο, τα πράγματα… δυσκόλεψαν άμεσα για τον Ολυμπιακό, καθώς η επόμενη αντίπαλος ήταν η Μίλαν και από το 3ο γκρουπ βγήκε η Ρεάλ Μπέτις. Αντίθετα, πιο… βατή ήταν η ομάδα που «έκλεισε» τον όμιλο, με την Ντούντελανζ από το Λουξεμβούργο να βγαίνει από την κληρωτίδα.

Σαφείς δυσκολίες παρουσιάζει και ο Ολυμπιακός των Θεσσαλονικέων. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, κάτι που σήμαινε πως θα είχε μία δύσκολη ομάδα ως επικεφαλής. Αυτή είναι η Τσέλσι, η οποία βγήκε τελευταία από την πρώτη κλήρωση και τέθηκε στον 12ο όμιλο, όπου μετέχει και ο ΠΑΟΚ. Η συνέχεια έφερε την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ από το 3ο γκρουπ δυναμικότητας και την Βίντι από το 4ο, με τις τρεις από τις τέσσερις ομάδες να προέρχονται από τα play offs του Champions League.

Από εκεί και πέρα, ο Απόλλων Λεμεσού θα έχει το πιο δύσκολο έργο από τις κυπριακές ομάδες, μια και κληρώθηκε στον 8ο όμιλο μαζί με την Λάτσιο, την Μαρσέιγ και την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Από την άλλη, η ΑΕΚ Λάρνακας είναι στον 1ο όμιλο μαζί με Μπάγερ Λεβερκούζεν, Λουντογκόρετς και Ζυρίχη.

Συνοπτικά, οι όμιλοι του Europa League:

1ος όμιλος  2ος όμιλος  3ος όμιλος  4ος όμιλος  5ος όμιλος  6ος όμιλος 
Μπάγερ Λεβερκούζεν Σάλτσμπουργκ  Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης Άντερλεχτ Άρσεναλ Ολυμπιακός
Λουντογκόρετς Σέλτικ Κοπεγχάγη Φενέρμπαχτσε Σπόρτινγκ Μίλαν
Ζυρίχη Λειψία Μπορντό Ντιναμό Ζάγκρεμπ Καραμπάχ Μπέτις
ΑΕΚ Λάρνακας Ρόζενμποργκ Σλάβια Πράγας Σπαρτάκ Τρνάβα Βόρσκλα Ντούντελανζ
7ος όμιλος  8ος όμιλος  9ος όμιλος  10ος όμιλος  11ος όμιλος  12ος όμιλος 
Βιγιαρεάλ Λάτσιο Μπεσίκτας Σεβίλλη Ντιναμό Κιέβου  Τσέλσι
Ραπίντ Βιέννης Μαρσέιγ Γκενκ Κράσνονταρ Αστάνα ΠΑΟΚ
Σπαρτάκ Μόσχας Άιντραχτ Μάλμε Σταντάρ Λιέγης Ρεν ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ
Ρέιντζερς Απόλλων Λεμεσού Σάρπσποργκ Ακχίσαρσπορ Γιάμπλονετς Βίντι

Πηγή: onsports.gr

Όλη η επικαιρότητα