Μουσική

Eurovision 2019: Νικήτρια η Ολλανδία, στην 21η θέση η Ελλάδα, 15η Κύπρος

Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε ο 64ος διαγωνισμός της Eurovision -Εντυπωσίασαν με τις εμφανίσεις τους Κατερίνα Ντούσκα και Τάμτα -Τρέλανε κόσμο η Ελένη Φουρέιρα με την εμφάνισή της

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά ο 64ος διαγωνισμός της Eurovision. Η Ολλανδία για πέμπτη φορά στην ιστορία της κέρδισε τον διαγωνισμό του τραγουδιού.  Η Ελλάδα με την Κατερίνα Ντούσκα τερμάτισε στην 21η θέση με 71 βαθμούς και η Κύπρος στην 15η θέση.

Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Κατερίνας Ντούσκα
Στις 11:04 η Κατερίνα Ντούσκα ανέβηκε στη σκηνή της Eurovision. Σταθερή στα πατήματά της η Ελληνίδα τραγουδίστρια ερμήνευσε το «Better Love» και με όπλο την ιδιαίτερη φωνή της εντυπωσίασε τα εκατομμύρια των τηλεθεατών που την παρακολούθησαν. Ολοκληρώνοντας της ερμηνεία της η Κατερίνα είπε στα ελληνικά: Ευχαριστούμε!

H 29χρονη τραγουδίστρια, που πολλοί έχουν παρομοιάσει τη φωνή της με εκείνη της Amy Winehouse, ανέβηκε στην σκηνή του Expo και ταξίδεψε τόσο το κοινό που βρίσκεται εκεί όσο και τους τηλεθεατές όλου του κόσμου με φωνή της.

Στιλιστικά η Κατερίνα Ντούσκα εμφανίστηκε με δημιουργία Deux Hommes σε λευκό χρώμα και έχοντας τα μαλλιά της κάτω. Η Κατερίνα και η ομάδα της εφάρμοσαν την τεχνική ταμπλό βιβάν, μια τεχνική που βλέπουμε πρώτη φορά στη σκηνή της Eurovision. Ειδικότερα, πρόκειται για την αναπαράσταση μιας ιστορικής σκηνής με ζωντανά ακίνητα πρόσωπα, με σκοπό να δίνουν την εντύπωση πίνακα ζωγραφικής.

Εντυπωσιακή η Τάμτα στη σκηνή
Στη σκηνή της Eurovision ανέβηκε στις 10:57 η Τάμτα εκπροσωπώντας την Κύπρο. Η τραγουδίστρια για τρία ολόκληρα λεπτά εντυπωσίασε το κοινό που την παρακολούθησε τόσο με τη σκηνική της παρουσία όσο και με τις φωνητικές ικανότητες.

Η Τάμτα εμφανίστηκε στη σκηνή φορώντας μαύρο vinyl τζάκετ και μαύρες vinyl thigh high ψηλοτάκουνες μπότες, που καλύπτουν σχεδόν όλο της το πόδι. Πλαισιώθηκε από τέσσερις χορευτές, που επίσης φορούσαν μαύρα ρούχα και μαύρα καπέλα. Στο δεύτερο ρεφρέν του τραγουδιού οι χορευτές έβγαλαν το τζάκετ που φορούσε και εκείνη έμεινε με ένα αστραφτερό body, με ασημί κρόσσια/κρυστάλλους.

Κατέπληξε τα πλήθη η Ελένη Φουρέιρα

Η Ελένη Φουρέιρα ανέβηκε πριν από λίγο στη σκηνή της Eurovision 2019 και κατέπληξε το κοινό. Η τραγουδίστρια εμφανίστηκε στη σκηνή με ένα λαμπερό outfit του σχεδιαστή Βρεττού Βρεττάκου, το οποίο έχει διακοσμηθεί με 250.000 κρυστάλλους Swarovski.

Η Ελένη επέστρεψε στον… τόπο που της έδωσε το εισιτήριο για μια διεθνή καριέρα θυμίζοντας σε όλους ότι δεν ήταν καθόλου τυχαίο ότι πέρσι κέρδισε την δεύτερη θέση στον διαγωνισμό.
Η τραγουδίστρια εμφανίστηκε στην έναρξη του διαγωνισμού ερμηνεύοντας ένα remix της μεγάλης επιτυχίας του Verka Serduchka «Dancing Lasha Tumbai» που συμμετείχε στον διαγωνισμό το 2007 με την Ουκρανία, και αναστάτωσε κοινό και τηλεθεατές με την εκρηκτική και hot εμφάνισή της κερδίζοντας μάλιστα και το δυνατό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων.

Eleni_Foureira
Foureira
Foureira1

protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα