Μουσική

Eurovision 2023: Απόψε o Β’ Ημιτελικός και ο Βίκτωρ Βερνίκος

Θέση για τον τελικό έχουν κλείσει ήδη οι πρώτες 10 χώρες που προκρίθηκαν από τον Α' ημιτελικό της Τρίτης, 9 Μαΐου, ενώ απευθείας στον τελικό βρίσκονται τα τραγούδια των «Big Five» (Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία), όπως επίσης και της περσινής νικήτριας, Ουκρανίας.
Ακούστε το άρθρο

Η Ελλάδα και ο Βίκτωρ Βερνίκος με το τραγούδι «What They Say» συμμετέχουν στον Β’ ημιτελικό της Eurovision, που διεξάγεται σήμερα, 11 Μαΐου, στη «M&S Bank Arena» του Λίβερπουλ στο Λίβερπουλ.

Ωστόσο, τα γραφεία στοιχημάτων δείχνουν πως η χώρα μας δεν θα καταφέρει να προκριθεί στον τελικό του μουσικού διαγωνισμού.

Συγκεκριμένα, ως προς τις πιθανότητες, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται – κατά σειρά – η πρόκριση για την Αύστρια, για την Κύπρο, για την Αυστραλία, για την Αρμενία, για τη Σλοβενία, για τη Λιθουανία, για τη Γεωργία, για το Βέλγιο και για την Πολωνία.

Την ίδια ώρα, δύσκολα είναι τα πράγματα για τη Δανία που έρχεται 10η (ποσοστό πιθανοτήτων για πρόκριση: 56%) και την Εσθονία, που ακολουθεί (ποσοστό πιθανοτήτων για πρόκριση: 55%).

Αναφορικά με την Ελλάδα, η χώρας μας δείχνει να τερματίζει 13η θέση. Μάλιστα, μία σχετική πρόβλεψη του BBC ανέφερε πως ο Βίκτωρ Βερνίκος και το τραγούδι του «What They Say», δύσκολα θα καταφέρει να προκριθεί στον τελικό και αναμένεται να γυρίσει νωρίς στην Ελλάδα. Αυτό δείχνουν και οι αποδόσεις με τον αποκλεισμό να παίζεται στο 1.47 και την πρόκριση στον τελικό στο υψηλό 2.50.

Τα προγνωστικά για τον νικητή

Δύο χώρες φαίνεται να διεκδικούν τη νίκη του φετινού μουσικού διαγωνισμού στον τελικό, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 13 Μαΐου. Τα φαβορί είναι -με τα μέχρι στιγμής δεδομένα- η Σουηδία και η Φινλανδία, οι οποίες προκρίθηκαν άνετα, προχθές, κατά τον Α’ ημιτελικό στον τελικό.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν γραφεία στοιχημάτων, το μεγάλο φαβορί φέρεται να είναι η Σουηδία και η Loreen, καθώς οι επιδόσεις της κυμαίνονται από 1,57 έως 1,62 και το ποσοστό πιθανοτήτων της αγγίζει το 45%. Αυτό το ποσοστό είναι υπερδιπλάσιο από της Φινλανδίας που ακολουθεί με 21% μιας και οι αποδόσεις της για νίκη κυμαίνονται από 2,75 έως 4,33.

Από εκεί και πέρα, την πρώτη πεντάδα των στοιχημάτων ως προς την πιθανότητα νίκης στη Eurovision συμπληρώνουν η Ουκρανία με ποσοστό 8% (αποδόσεις από 8 έως 11), η Γαλλία με ποσοστό 5% (αποδόσεις από 8,5 έως 23) και η Ισπανία με 3% (αποδόσεις από 17 έως 31).

Θέση για τον τελικό έχουν κλείσει ήδη οι πρώτες 10 χώρες που προκρίθηκαν από τον Α’ ημιτελικό της Τρίτης, 9 Μαΐου, ενώ απευθείας στον τελικό βρίσκονται τα τραγούδια των «Big Five» (Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία), όπως επίσης και της περσινής νικήτριας, Ουκρανίας.

Πηγή: lifo.gr

Όλη η επικαιρότητα