Μουσική

Eurovision: Επιλογή του τραγουδιού της Γερμανίας με ελληνικό «χρώμα»

Ακούστε το άρθρο

Το ντουέτο «S!sters», με το τραγούδι «Sister», θα εκπροσωπήσει τη Γερμανία στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Ισραήλ τη 18η Μαΐου.

Η 27χρονη Λάουρα Κέστελ και η 20χρονη Καρλότα Τρούμαν, οι οποίες στην πραγματικότητα δεν είναι αδελφές, έγιναν γνωστές στο γερμανικό κοινό από την συμμετοχή τους σε τηλεοπτικά σόου τραγουδιού. Επικράτησαν των έξι συνδιαγωνιζομένων τους με ένα τραγούδι – εξομολόγηση μιας κοπέλας στην αδελφή της. Η επιλογή του γερμανικού τραγουδιού είχε και ελληνικό «άρωμα», καθώς την εκδήλωση παρουσίασαν η ηθοποιός Μπάρμπαρα Σένεμπεργκερ και η ελληνικής καταγωγής παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ARD, Λίντα Ζερβάκη.

Επιπλέον, στην Επιτροπή ειδικών από όλη την Ευρώπη, η οποία έδινε το 33% του τελικού αποτελέσματος, συμμετείχε ο συνθέτης και διευθυντής ορχήστρας Τσικ Νακασιάν, ο οποίος έχει συνοδεύσει πολλές από τις ελληνικές συμμετοχές στο διαγωνισμό, όταν ακόμη αυτός διεξαγόταν με ζωντανή ορχήστρα.

Η βαθμολογία συμπληρώθηκε από την ψήφο του Eurovision Panel, το οποίο αποτελείτο από 100 φίλους του διαγωνισμού από όλη την Ευρώπη και ομάδας μελών του Κλαμπ των Eurofans και του τηλεοπτικού κοινού, με σύστημα televoting.

Πηγή: thetoc 

Όλη η επικαιρότητα